Στις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Το νέο κυβερνητικό σχήμα απαρτίζεται από συνολικά 64 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, εκ των οποίων οι 15 είναι γυναίκες.

Στην προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχαν εννιά γυναίκες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις προεκλογικά είχε «δεσμευτεί ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχουμε πολύ περισσότερες γυναίκες».

Ο νέος τσάρος και οι τέσσερις σωματοφύλακες της εθνικής οικονομίας

Το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην κυβέρνηση ήταν θέμα συζήτησης ήδη από χθες το βράδυ, αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οι γυναίκες αποτελούν το 25% στη νέα κυβέρνηση. Από αυτές, 4 είναι υπουργοί, μία αναπληρώτρια υπουργός και δέκα υφυπουργοί.

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υφυπουργός Εξωτερικών

Η νέα υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου του 1957. Έχει πτυχίο Νομικής και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις/Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά ενώ έχει ένα παιδί. Το 1981 ξεκίνησε τη μακρά θητεία της στο ελληνικό διπλωματικό σώμα, από το υπουργείο Εξωτερικών ως ακόλουθος Πρεσβείας και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει μια πλούσια καριέρα στο ελληνικό διπλωματικό σώμα.

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών

Η Νίκη Κεραμέως είναι βουλευτής Β1’ Βορείου Τομέα Αθηνών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου 1980 και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα.

Σπουδές:

  • Harvard Law School: Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής (LL.M.) με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας.
  • Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas): Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία (summa cum laude).
  • Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas): Πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο (summa cum laude).

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

Επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και στις 7 Ιουλίου 2019, στο Β’1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Στην προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής. Εργάστηκε εν συνεχεία ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από το 2007 ως το 2019 δραστηριοποιείται ενεργά ως δικηγόρος στην Ελλάδα. Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης.

Είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται επίσης ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης.

Βιβή Χαραλαμπογιάννη, υφυπουργός Εσωτερικών

Η Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη, από τον Ιούλιο του 2019, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, προεδρεύει στην Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα για τη χάραξη πολιτικών στελέχωσης στο Δημόσιο καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης.

Την περίοδο 2011-2014 διατέλεσε επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δ. Στεφάνου και εν συνεχεία του Θ. Λιβάνιου αρχικά στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και από το 2012 έως το 2014, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ως μόνιμη υπάλληλος του Τμήματος Προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εφαρμογή πολιτικών διοίκησης προσωπικού.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ του Ε.Α.Π. και υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας

Η Ζέττα Μακρή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε, με υποτροφία, στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000, πολιτεύτηκε, για πρώτη φορά, και εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας, με την Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ορκίστηκε βουλευτής τον Απρίλιο του 2013 και επανεξελέγη το 2019. Διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Από τις 5 Ιανουαρίου 2021, είναι Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής.

Δόμνα Μιχαηλίδου υφυπουργός Παιδείας

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.
Από το 2017 είναι σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός στο Υπουργείο Υγείας

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εξελέγη βουλευτής με την πρώτη της συμμετοχή σε εκλογές. Είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από τις 24 Νοεμβρίου 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ορίσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ήταν επίσης Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου 1978. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εργάζεται αδιαλείπτως από τα φοιτητικά της χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2004–2010 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τη λήξη της θητείας της στην Αυτοδιοίκηση, το 2010, ασχολείται πολιτικά με τον επαγγελματικό της κλάδο, εκλεγόμενη σε διάφορες θέσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Αλεξάνδρα Σδούκου, υφυπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου από τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2004 εργάζεται ως νομική σύμβουλος στη δημοσία διοίκηση, διατελώντας σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έχει εξειδικευτεί στη χάραξη, εφαρμογή και παρακολούθηση ενεργειακών πολιτικών έχοντας διατελέσει σύμβουλος όλων των Υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως και το 2015. Μεταξύ του 2012 και του 2015 διατέλεσε Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου από το 2017 έως και το 2019 παρείχε τις υπηρεσίες της ως ειδική σύμβουλος για θέματα ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και στις Διεθνείς και Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Ευαγγέλου Μάνη – Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 18-8-1964. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012. Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού

Η Λίνα Μενδωνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1977 αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, το 1981 πήρε το πτυχίο της από το Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1984 από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 1988 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικά προγράμματα, επιφανειακές έρευνες και συστηματικές ανασκαφές, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ από το 1983 έως το 1988 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτις του Προγράμματος Νοτίου Ελλάδος του ΚΕΡΑ. Από το 1987 είναι επικεφαλής διεπιστημονικής ομάδας για την αρχαιολογική έρευνα της Κέας, Κυκλάδες. Από το 1989 κατέχει θέση ερευνητού στο ΚΕΡΑ. Την περίοδο 1995-1998 ήταν επικεφαλής του διεπιστημονικού προγράμματος «Ιστορία του Τοπίου και Τοπικές Ιστορίες. Από το φυσικό περιβάλλον στο πολιτιστικό τοπίο». Είναι μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών. Το διάστημα 1994-1999 διετέλεσε ειδική επιστημονική σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, και στο Υπουργείο Αιγαίου. Από τον Δεκέμβριο του 2009 κατείχε τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία κατείχε, επίσης, μεταξύ Μαρτίου 1999 – Μαρτίου 2004. Εχει τιμηθεί με το παράσημο Commendatore (II Clase), Ordine della Stella della Solidarieta’ Italiana της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ήταν υπουργός Πολιτισμού στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Η Σοφία Βούλτεψη γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών).

Είχε μακρά θητεία στις ημερήσιες εφημερίδες «Απογευματινή», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι». Συμμετείχε σε δημοσιογραφικές αποστολές σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Ασία, Αφρική, καθώς και σε αποστολές στις εμπόλεμες περιοχές Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Βοσνίας, Σαχάρας, στη Ρουμανία για την πτώση του Τσαουσέσκου, στο Βερολίνο για την κατάρρευση του Τείχους. Με εντολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ερεύνησε τις συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του Οτσαλάν στα Μουδανιά. Ήταν σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού από το 1990  ως το 1993.

Ήταν υποψήφια βουλευτής σε τιμητική θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2000 ως το 2002, διορισμένη μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.

Διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ενώ ήταν πρώτη γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπος και δεύτερη γυναίκα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος στην παράταξή της μετά την Βιργινία Τσουδερού. Έχει διατελέσει συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων, τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του Κόμματος.

Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Το Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Α’βαθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της υφυπουργού Τουρισμού.

Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Μαρία Κεφάλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα, στις 30 Ιουλίου 1985 και είναι παιδίατρος. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην «Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων»

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Νομού Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Διετέλεσε αιρετό μέλος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, το μικρότερο ηλικιακά μέλος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Παμβώτιδος Ιωαννίνων.

Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 29 Απριλίου 1975. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1997), κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: Master of Laws (LL.M) από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων (1998) και GMAP στις Διεθνείς Σχέσεις από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη (2006).

Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Α. Σαμαρά (Ιούνιος 2012-Ιανουάριος 2015). Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης στις εκλογές του 2007 και του 2009. Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Υπήρξε επίσης επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1999. Έχει εργαστεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη και ως νομική σύμβουλος εταιρειών. Έχει εργαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Από το 2004 έως το 2006 ήταν συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα. Έχει γράψει το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Από το 2019 είναι πρέσβης του ανθρωπιστικού έργου της οργάνωσης HOPEgenesis για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

Έλενα Ράπτη, υφυπουργός στο υπουργείο Τουρισμού

Η Έλενα Ράπτη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2004. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ήταν υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Γεννημένη στις 9 Μαΐου 1975 στη Θεσσαλονίκη, η Έλενα Ράπτη αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο της συμπρωτεύουσας.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο των οπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας.

Η Έλενα Ράπτη έχει διατελέσει, επίσης, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα