Πτώση που ξεπερνά το 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνουν συνέχιση της επιθετικής σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής ενώ οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για το πως θα κινηθεί η κατανάλωση καυσίμων στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωναν πτώση 1,22 δολάρια ή 1,6% στα 72,96 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 1,10 δολάρια ή 1,6% στα 68,27 δολάρια.

Και τα δύο συμβόλαια διαπραγματεύονται σε εύρος 10 δολαρίων, που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές Μαΐου. Ο αναλυτής της Oanda Γρεγκ Έρλαμ εξηγεί ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού επηρεάζονται από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες προσδοκίες για τα επιτόκια.

Σήμα για νέες αυξήσεις επιτοκίων στέλνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς δεν αναμένουν πως οι ενδείξεις ότι ο επίμονος πληθωρισμός υποχωρεί θα είναι αρκετά σαφείς ώστε να διακόψουν εντός του καλοκαιριού το μεγαλύτερο σερί αυξήσεων επιτοκίων στην ιστορία της Τράπεζας.

Όπως αναφέρει το Reuters, συνομιλίες με επτά υπεύθυνους για τη διαμόρφωση των επιτοκίων στο ετήσιο φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας έδειξαν ότι οι περισσότεροι αναμένουν νέα αύξηση του κόστους δανεισμού τόσο στη συνεδρίαση του Ιουλίου όσο και σε αυτή του Σεπτεμβρίου, παρά τις ενδείξεις ότι η οικονομία της ευρωζώνης υποχωρεί.

Η αγορά, εν τω μεταξύ, δεν επηρεάζεται από την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο, με τις ρωσικές φορτώσεις πετρελαίου να έχουν παραμείνει εντός χρονοδιαγράμματος.

Τέλος, η ζήτηση από την Κίνα παραμένει ένα σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities