Μετά κόπων ήρθε σήμερα το θετικό πρόσημο στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να δίνουν πραγματικές μάχες να απορροφήσουν την προσφορά που υπήρξε.Ωστόσο, οι πιέσεις που υπήρξαν σε επιλεγμένους τίτλους δεν άφησαν πολλά περιθώρια με τον γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,12% στις 1.235,27 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 97 εκατ. ευρώ.

Αν και το ΧΑ προσπάθησε να επιστρέψει στην γνώριμη ανοδική του κίνηση, τα εμπόδια από επιλεγμένους τίτλους, που είτε βρίσκονται σε αποκοπή μερισμάτων είτε έχουν ακόμη περιθώρια διόρθωσης, δεν έλειψαν. Ο «αγαπημένος» τίτλος των εγχώριων επενδυτών, ο Μυτιληναίος, βρέθηκε σήμερα υπό την πίεση της αποκοπής μερίσματος, ύψους 1,178 ευρώ ανά μετοχή, με το -2,89% που κατέγραψε να είναι και το βασικό βαρίδι της αγοράς.

Νευρική προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Ωστόσο, στην ίδια τροχιά βρέθηκαν και άλλοι τίτλοι, με τους πωλητές να συνεχίζουν τις εντολές τους, αν και με μικρότερη ένταση. Μια εικόνα λίγο έως πολύ αναμενόμενη, με τις αποκοπές αυτής της εβδομάδας να εντείνουν τις αναταράξεις σε μια αγορά που ήδη έδειχνε σημάδια κόπωσης στην άνοδο του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Παρόλα αυτά οι αγοραστές παραμένουν στα τερματικά και είναι έτοιμοι για κάθε κίνηση, όπως έδειξε και η μεταβλητότητα στα πρόσημα πολλών τίτλων. Και αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αλλάξει η προοπτική της αγοράς από το καθόλα αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ούτε έχει αναιρεθεί κάποιος από τους καταλύτες της ανόδου του τελευταίου διαστήματος.

Έτσι, μπορεί η αυτοδυναμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να έφερε πωλήσεις στο βραχυπρόθεσμο, που έχουν σαφέστατα χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών, όμως η αυτοδυναμία θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε τα πράγματα να κινηθούν προς το καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι μπροστά μας έχουμε το κύμα επενδύσεων που αναμένεται από τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μόλις ξεκλειδώσει η πόρτα της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, Πειραιώς και Ελλάκτωρ ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Σαράντη, Εθνική, Λάμδα και ΟΤΕ. Θετικό κλείσιμο κατάφεραν οι Alpha Bank, Motor Oil, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Autohellas, ενώ αρνητικό οι  Cenergy, Eurobank, Jumbo, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο Μυτιληναίος υποχώρησε κατά 3,08%, με τις Aegean, Quest, Coca Cola και ΕΛΧΑ να κλείνουν με σημαντικές επίσης απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών