Να απολύσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της Credit Suisse σκοπεύει η UBS, η οποία από τον Μάρτιο ελέγχει την ιστορικό αντίπαλό της τραπεζικό όμιλο.

UBS: Το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse έχουν ήδη εγκαταλείψει την τράπεζα

Τις μεγαλύτερες απώλειες αναμένεται να υποστούν οι τραπεζίτες, οι traders και το υπαλληλικό προσωπικό στην επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε ορισμένα μέρη της Ασίας. Σε αυτές τις περιοχές όλες οι τρέχουσες δραστηριότητες της Credit Suisse διατρέχουν κίνδυνο.

Οι απολύσεις αφορούν περίπου το 30% του προσωπικού που διαθέτουν αθροιστικά UBS και Credit Suisse, ήτοι περίπου 35.000 εργαζόμενους.

Στην Ελβετία, από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να χαθούν έως και 10.000 θέσεις εργασίας.

Απολύσεις

Το Reuters είχε μεταδόσει την περασμένη εβδομάδα ότι η UBS θα περικόψει θέσεις εργασίας επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία στην Credit Suisse τον επόμενο μήνα, με σημαντική μείωση των τραπεζιτών που καλύπτουν την Αυστραλία και την Κίνα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι προειδοποίησε για επώδυνες αποφάσεις σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των πιθανών απολύσεων.

Η UBS ολοκλήρωσε τον Ιούνιο την επείγουσα εξαγορά της αντίπαλης Credit Suisse, σφυρηλατώντας έναν ελβετικό τραπεζικό γίγαντα με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 120.000 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή