«Σαφέστερες» κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη διακόσμηση και τις προβολές στις οθόνες στα καταστήματά της σχεδιάζει η Starbucks , κατόπιν των ισχυρισμών σωματείου εργαζομένων ότι διευθυντές απαγόρευσαν τη διακόσμηση με θέμα τον Μήνα Περηφάνιας. Την ενημέρωση αυτή έκανε η αλυσίδα καφέ στους υπαλλήλους με εσωτερικό σημείωμα.

Starbucks: Απεργία σε καταστήματα και οργή για την αφαίρεση διακόσμησης του LGBTQ + Pride

«Σκοπεύουμε να εκδώσουμε σαφέστερες κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές… για τις οθόνες και τα διακοσμητικά μέσα στα καταστήματα που θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν την αποκλειστικότητα και την επωνυμία μας», αναφέρει στο σημείωμα η πρόεδρος της Starbucks για  Βόρεια Αμερική, Σάρα Τρίλινγκ.

Το σημείωμα εστάλη αφότου το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους baristas της αλυσίδας καφέ ισχυρίστηκε ότι οι διευθυντές σε δεκάδες καταστήματα των Starbucks είχαν απαγορεύσει στους υπαλλήλους να τοποθετήσουν σημαίες και διακοσμητικά που αφορούσαν τον Μήνα Υπερηφάνειας ή είχαν αφαιρέσει όσα είχαν τοποθετηθεί. Από τη μεριά της η εταιρεία αρνείται  τους ισχυρισμούς αυτούς.

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι σε περισσότερα από 150 καταστήματα Starbucks στις ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη δουλειά, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο την περασμένη Παρασκευή.

Χθες Δευτέρα, η Starbucks υπέβαλε δύο καταγγελίες κατά του Workers United στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB), υποστηρίζοντας ότι το σωματείο έκανε παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τις οδηγίες για τη διακόσμηση των καταστημάτων της εταιρείας και τα οφέλη φροντίδας που επιβεβαιώνουν το φύλο.

Με επιστολή προς το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το συνδικάτο τονίζει ότι κάθε κατηγορία των Starbucks απορρίφθηκε από το NLRB, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε νέες κατηγορίες θα απορριφθούν επίσης επειδή «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις ενέργειες των Starbucks».

Το συνδικάτο πρόσθεσε ότι εάν τα Starbucks θέλουν να είναι σύμμαχοι της κοινότητας LGBTQIA+, θα ακούσουν πραγματικά τους εργαζόμενούς τους με το να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διαπραγματευτούν με καλή πίστη.

Στις ΗΠΑ αρκετές αλυσίδες λιανικής πώλησης έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους συντηρητικούς για την εμφάνιση προϊόντων LGBTQ+, καθώς και κριτική από ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων για ανεπαρκή υποστήριξη προς την κοινότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος