
Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε στη μητρική εταιρεία Alphabet της Google πρόστιμο 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (47 εκατομμυρίων δολαρίων) επειδή δεν πλήρωσε προηγούμενο πρόστιμο για τη φερόμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της χώρας.
Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 360 εκατ. ευρώ στη Google
Η απόφαση αφορά στο τελευταίο μεγάλο πρόστιμο ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της εντεινόμενης από την Μόσχα καμπάνιας εναντίον των ξένων εταιρειών τεχνολογίας.
Στην Google είχε επιβληθεί πρόστιμο 2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) είχε δηλώσει ότι η υπηρεσία YouTube της Google έχει μια «αδιαφανή, προκατειλημμένη και απρόβλεπτη» προσέγγιση για την «αναστολή και τον αποκλεισμό λογαριασμών και του περιεχομένου των χρηστών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η Google εφεσίβαλε ουσιαστικά την απόφαση αυτή. Η αμερικανική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα που εστάλη με e-mail να σχολιάσει τι θέμα.

Η FAS ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Google διπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου μη καταβολής του.
«Η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει επιπροσθέτως περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ρούβλια στον προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καταλήγει η ανακοίνωση της FAS.
Η Google στη Ρωσία
Το YouTube, το οποίο έχει μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, δέχεται ισχυρές πιέσεις από ρωσικούς κρατικούς φορείς και πολιτικούς, αλλά η Μόσχα απέφυγε να το μπλοκάρει, ένα μέτρο που ελήφθη κατά του Twitter, Facebook και Instagram της Meta.
Η Google σταμάτησε την on-line πώληση διαφημίσεων στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά έχει διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες από τις υπηρεσίες της. Η ρωσική θυγατρική της κατέθεσε επίσημα αίτηση πτώχευσης αφού οι αρχές κατέσχεσαν τον τραπεζικό της λογαριασμό, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών.
Η Google πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο εντός 30 ημερών.


Latest News

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση Ντίμον για τον εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς