
Η Snowflake μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων cloud, συνεργάζεται με την εταιρεία υπολογιστών Nvidia για να επιτρέψει σε πελάτες από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και λιανικό εμπόριο, να δημιουργήσουν μοντέλα AI χρησιμοποιώντας τα δικά τους δεδομένα.
Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο Snowflake Summit 2023 τη Δευτέρα.
«Τα παλιά χρόνια, στον υπολογισμό μικρών δεδομένων, μεταφέρατε δεδομένα στον υπολογιστή», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang. “Αλλά όταν έχετε γιγαντιαίες ποσότητες δεδομένων όπως ισχύει με το Snowflake, και δεδομένα υψηλής προτεραιότητας, που είναι τόσο πολύτιμα για μια εταιρεία, τότε μεταφέρετε τον υπολογιστή σας στα δεδομένα.”
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευφυής βοηθός ΑΙ συγκρίνει τα προγράμματα των κομμάτων
Σε αυτήν την περίπτωση, η Nvidia κάνει μια «αρκετά εντατική μηχανική» κίνηση ενσωματώνοντας την πλατφόρμα NeMo για εκπαίδευση και εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης στο Snowflake Data Cloud, είπε ο Huang.
Το ChatGPT αλλάζει τα δεδομένα
Η συνεργασία έρχεται καθώς το chatbot της ChatGPT έχει ωθήσει πολλές εταιρείες να βρουν τις στρατηγικές τεχνητής νοημοσύνης τους και ώθησε τη Nvidia, η οποία παρέχει το κύριο υλικό για την τεχνητή νοημοσύνη, να γίνει εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
“Αυτό είναι σημαντικό. Αυτό είναι το «τελευταίο μίλι» που περιμέναμε εδώ και 40 χρόνια”, δήλωσε ο Frank Slootman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Snowflake. “Κάθε βιομηχανία ασχολείται με αυτό. Έλεγαν ότι το λογισμικό… τρώει τον κόσμο. Λοιπόν, τώρα τα δεδομένα τρώνε το λογισμικό”, είπε σχετικά με τη σημασία των δεδομένων σήμερα.
Ο Slootman είπε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Snowflake για τη διαχείριση των δεδομένων τους θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν τα δικά τους δεδομένα για να εκπαιδεύσουν νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις τους χωρίς να διακινδυνεύσουν να χάσουν τον έλεγχό τους.
Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας, αλλά ο Huang είπε ότι η Nvidia θα ωφεληθεί καθώς περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν υπολογιστές για εργασία με τεχνητή νοημοσύνη.
“Πουλάμε περισσότερους ημιαγωγούς και έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα για την τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Nvidia AI Enterprise. Και αυτό το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει στους ημιαγωγούς μας να επεξεργάζονται την τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε ο Huang.


Latest News

Ποια κατηγορία AI «φέρνει» έσοδα 57 δισ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια
Σύμφωνα με την μελέτη της Juniper, προβλέπεται ότι τα έσοδα αυτά, θα προέλθουν από τα οφέλη της ενσωμάτωσης AI Agents στις διάφορες υπηρεσίες

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει για τα καλά τα logistics - Ο ρόλος των ρομπότ
Η πολυεθνική εταιρεία logistics DHL χρησιμοποιεί τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη στις αποθήκες της

Προχωρά την ανάπτυξη των δικών της AI μικροτσίπ η Meta Platforms
Η Meta Platforms έχει ξεκινήσει μια μικρή παραγωγή του τσιπ και σχεδιάζει να την αυξήσει για χρήση σε ευρεία κλίμακα, αν η δοκιμή πάει καλά

Η καλά κρυμμένη «συνταγή» της τεχνητής νοημοσύνης - Πώς οι εταιρείες παράγουν φθηνές λύσεις
Πόσο κοστίζει να ξεκινήσεις μια εταιρεία στην τεχνητή νοημοσύνη; - Η απάντηση κάθε μέρα όλο και λιγότερο

H Foxconn κατασκευάζει το FoxBrain, το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης
Στην προσπάθεια της Foxconn, συμμετείχε και η Nvidia παρεχοντας υποστήριξη μέσω του υπερυπολογιστή της στην Ταϊβάν και με τεχνικές συμβουλές

Γκάζι πατάει η Meta για ΑΙ με φωνητικές λειτουργίες
Βελτιωμένα χαρακτηριστικά εισάγει η Meta καθώς στοιχηματίζει στην τεχνολογία που οδηγεί την ανάπτυξη των λεγόμενων «πρακτόρων» AI

Νέο εμπόδιο για την Apple - Καθυστερεί τις υπηρεσίες AI στο iPhone
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την τελευταία από μια σειρά οπισθοδρομήσεων στον οδικό χάρτη λογισμικού της Apple

Φρένο στις προσπάθειες Μασκ να αποτρέψει την OpenAI να γίνει κερδοσκοπική οντότητα
Δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάσισε ότι ο Ίλον Μασκ δεν μπορεί να προχωρήσει στις νομικές προσπάθειές του να εμποδίσει την OpenAI να μετατραπεί σε κερδοσκοπική οντότητα.

Data Centers κατασκευάζει η Microsoft στις σκανδιναβικές χώρες
Η Microsoft αλλάζει στρατηγική στην κατασκευή των Data Centers και πλέον επιλέγει περιοχές με προσιτή και «καθαρή» ενέργεια

Η Google δοκιμάζει νέα μηχανή αναζήτησης
Το πειραματικό «ΑΙ Mode», προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές του Google One AI Premium, προσφέρει περιλήψεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης μαζί με σχετικούς συνδέσμους.