Η Snowflake μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων cloud, συνεργάζεται με την εταιρεία υπολογιστών Nvidia για να επιτρέψει σε πελάτες από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και λιανικό εμπόριο, να δημιουργήσουν μοντέλα AI χρησιμοποιώντας τα δικά τους δεδομένα.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο Snowflake Summit 2023 τη Δευτέρα.

«Τα παλιά χρόνια, στον υπολογισμό μικρών δεδομένων, μεταφέρατε δεδομένα στον υπολογιστή», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang. “Αλλά όταν έχετε γιγαντιαίες ποσότητες δεδομένων όπως ισχύει με το Snowflake, και δεδομένα υψηλής προτεραιότητας, που είναι τόσο πολύτιμα για μια εταιρεία, τότε μεταφέρετε τον υπολογιστή σας στα δεδομένα.”

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευφυής βοηθός ΑΙ συγκρίνει τα προγράμματα των κομμάτων

Σε αυτήν την περίπτωση, η Nvidia κάνει μια «αρκετά εντατική μηχανική» κίνηση ενσωματώνοντας την πλατφόρμα NeMo για εκπαίδευση και εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης στο Snowflake Data Cloud, είπε ο Huang.

Το ChatGPT αλλάζει τα δεδομένα

Η συνεργασία έρχεται καθώς το chatbot της ChatGPT έχει ωθήσει πολλές εταιρείες να βρουν τις στρατηγικές τεχνητής νοημοσύνης τους και ώθησε τη Nvidia, η οποία παρέχει το κύριο υλικό για την τεχνητή νοημοσύνη, να γίνει εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Αυτό είναι σημαντικό. Αυτό είναι το «τελευταίο μίλι» που περιμέναμε εδώ και 40 χρόνια”, δήλωσε ο Frank Slootman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Snowflake. “Κάθε βιομηχανία ασχολείται με αυτό. Έλεγαν ότι το λογισμικό… τρώει τον κόσμο. Λοιπόν, τώρα τα δεδομένα τρώνε το λογισμικό”, είπε σχετικά με τη σημασία των δεδομένων σήμερα.

Ο Slootman είπε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Snowflake για τη διαχείριση των δεδομένων τους θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν τα δικά τους δεδομένα για να εκπαιδεύσουν νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις τους χωρίς να διακινδυνεύσουν να χάσουν τον έλεγχό τους.

Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας, αλλά ο Huang είπε ότι η Nvidia θα ωφεληθεί καθώς περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν υπολογιστές για εργασία με τεχνητή νοημοσύνη.

“Πουλάμε περισσότερους ημιαγωγούς και έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα για την τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Nvidia AI Enterprise. Και αυτό το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει στους ημιαγωγούς μας να επεξεργάζονται την τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε ο Huang.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη