Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία του πληθωρισμού του Μαΐου από την Αυστραλία και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,10% για να κλείσει στις 7.196,5 μονάδες, με τον δείκτη να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 11 Απριλίου.

Η χώρα είδε χαμηλότερο του αναμενόμενου ποσοστό πληθωρισμού τον Μάιο, αφού διαμορφώθηκε στο 5,6%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός της χώρας θα υποχωρούσε στο 6,1%, σε σύγκριση με το 6,8% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ανέκαμψε περισσότερο από 2% μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, ξεπερνώντας το όριο των 33.000 μονάδων και κλείνοντας στις 33.193,99 μονάδες. Ο Topix σημείωσε επίσης άνοδο σχεδόν 2%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 2.298,6 μονάδες.

Αντίθετα, ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,66%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε πτώση 0,79%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, επίσης, αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, σημειώνοντας πτώση 0,1%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκαν επίσης σε αρνητικό έδαφος. Ο Shanghai Composite υποχώρησε οριακά, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,43%.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας κατέγραψαν πτώση 18,8% τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό αυτό ήταν 1,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από την πτώση 20,6% των βι

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Προς ανάκτηση και των 1.420 μονάδων, καταιγισμός πακέτων στις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Προς ανάκτηση και των 1.420 μονάδων το ΧΑ, καταιγισμός πακέτων στις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται να βρίσκει τις στηρίξεις εκείνες που μπορούν να τον οδηγήσουν υψηλότερα, με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει ρευστότητα σε μερίδα των υπολοίπων τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης