«Αφεντικό είμαι, ό, τι θέλω κάνω». Κάπως έτσι έδρασε ο CEO της Singapore Airlines, Goh Choon Phong, ο οποίος επεφύλασσε για τον εαυτό του αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2022. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 86%, φέρνοντάς τον μεταξύ των υψηλότερα αμειβόμενων αφεντικών στην αεροπορική βιομηχανία.

Singapore Airlines: Πήρε από την Qatar Airways τα σκήπτρα της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο

Βγαίνοντας από την πανδημία με ετήσιο κέρδος ρεκόρ, η Singapore Airlines είχε ανακοινώσει ότι θα καταβάλει στο προσωπικό ένα μπόνους ίσο με μισθούς οκτώ μηνών.

Από την άλλη, η βασική αμοιβή του Goh, 59 ετών, ήταν στο 1,1 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης.

Παχυλές αμοιβές

Και, μπορεί ο CEO της Singapore Airlines να μην βρίσκεται μεταξύ των υψηλότερα αμειβόμενων στελεχών αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, είναι όμως πολύ υψηλότερα από πολλούς άλλους.

Σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της United Airlines, ο Scott Kirby αμείφθηκε με 9,8 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενώ ο Ed Bastian της Delta Air Lines είδε στον λογαριασμό του 9,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Luis Gallego, επικεφαλής της μητρικής της British Airways IAG, πληρώθηκε 3 εκατομμύρια ευρώ (3,3 εκατομμύρια δολάρια) και ο Άλαν Τζόις της Qantas Airways, ο οποίος έχει επικριθεί για την αμοιβή του, έλαβε 2,2 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (1,5 εκατομμύριο δολάρια). Ο Carsten Spohr της Deutsche Lufthansa AG πήρεε 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι υψηλοί μισθοί και τα κέρδη ρεκόρ αντικατοπτρίζουν μια ριζική στροφή σε σχέση με την κρίση του κορωνοϊού, όταν οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο απέλυσαν προσωπικό, καθηλώνοντας τους στόλους τους καθώς λίγο – πολύ πάγωσαν τα αεροπορικά ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Singapore Airlines έχουν σημειώσει άνοδο 36% φέτος, την τρίτη καλύτερη επίδοση καλύτερη στον δείκτη Straits Times, ενώ πρόσφατα δημοσίευσαν σερί κερδών 12 ημερών, το μεγαλύτερο ράλι από το 2008.

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία

Φέτος, η Singapore Airlines παρέλαβε τα σκήπτρα της καλύτερες αεροπορικής εταιρείας της χρονιάς για πέμπτη φορά στην 23ετή ιστορία της, στα περίφημα Skytrax World Airline Awards 2023 που ανακοινώθηκαν στις 20 Ιουνίου.

«Η Singapore Airlines πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές από τις κατηγορίες βραβείων, με κορυφαία την αναγνώριση της καμπίνας της Πρώτης Θέσης ως της Καλύτερης Πρώτης Θέσης στον κόσμο», δήλωσε ο Edward Plaisted, CEO της Skytrax.

Ο Goh Choon Phong, CEO της Singapore Airlines, είπε ότι η νίκη οφείλεται στην ακούραστη δουλειά της ομάδας του, η οποία έκανε «πολλές θυσίες για να διασφαλίσει ότι η SIA ήταν έτοιμη για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών. Αυτό μας επέτρεψε να βγούμε πιο δυνατοί και καλύτεροι από την πανδημία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή