Μολονότι μουδιασμένο από το μίνι sell-off της Δευτέρας, μολαταύτα το Χρηματιστήριο δείχνει αποφασισμένο να μην το βάλει κάτω. Προς το παρόν, η ανοδική αυτή προσπάθεια μάς έδωσε ένα καθαρό σημείο εξόδου από αγοραστικές θέσεις.

Και το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από το επίπεδο των 1225 μονάδων του Γενικού Δείκτη, που προσιδιάζει το 2960 του 25άρη και το  935 του Δείκτη Τραπεζών.

Και μάλιστα, οι 1265 μονάδες του ΓΔ συνιστούν αντίσταση όπου και αναμένουμε την πρώτη μεγάλη μάχη, με τους πωλητές να έχουν στήσει αναχώματα και τους αγοραστές να νιώθουν κουρασμένοι.

Η νευρικότητα στο ταμπλό θα παραμέινει μεγάλη ελλείψει σαφούς βραχυπρόθεσμης κατεύθυνσης, πάντως το κλίμα θα βαρύνει κάτω από τις 1225, καθώς χάσκει η ζώνη 1170.

Στα επιμέρους, η ΠΕΙΡ έδωσε και το καλύτερο τίναγμα από το 2,65 που δοκίμασε δις, με το χάσμα από τις πρώτες εκλογές να είναι μεγάλο μέχρι και το 2,40.

ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ παραμένουν αδύναμες, με την πρώτη να έχει και το χειρότερο -βραχυπρόθεσμα- διάγραμμα, και βασική αντίσταση τα 6,10.

Οι σωματοφύλακες συντηρούν τις ισορροπίες, με ΜΥΤΙΛ ..να μην καταλαβαίνει από πωλήσεις, ενώ και ο ΟΤΕ βγάζει άμυνες, όπως αναμένετο.

Η λοιπή μεγάλη κεφ/ση ακολουθεί με κομμένη την ανάσα, και καλύτερες συμπεριφορές από ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΚΟΥΕΣ και CENER, ενώ τα υπόλοιπα στασινόχαρτα δείχνουν πολύ συμπαγή.

Η μικρότερη κατηγορία φαίνεται να έχει ακόμα καύσιμα, καθώς το πρόσφατο προεκλογικό ανοδικό ράλι έδωσε υπερκέρδη, άρα και ευκαιρία αναδιάρθρωσης μέρους των χαρτοφυλακίων (τόσο χρειάζεται, εξάλλου) σε επιθετικότερα ..χαρτάκια, με καλό στόρυ.

Στο εξωτερικό, η εικόνα είναι θολή, με όλη τη χρηματαγορά να στέκεται και να περιμένει νέα μακροοικονομικά δεδομένα που θα επιβεβαιώσουν (ή όχι) την απόφαση της Fed να επιβραδύνει την επιτοκιακή επέλαση, την ίδια ώρα που η ΕΚΤ πατάει γκάζι.

Στην αγορά ομολόγων (κρατικών και εταρικών μας), οι δύο πλευρές στη διελκυστίνδα είναι η αναμενόμενη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ (=άνοδος αποδόσεων) και η πασιφανής άμβλυνση επενδυτικών κινδύνων λόγω του εκλογικού αποτελέσματος, που είχε ήδη προεξοφληθεί.

Οι αποδόσεις (στη λήξη) των εισγμένων εταιρικών κινούνται από 3,5% έως 5,5%, ενώ του κρατικού 3-4%, ανάλογα και τη ληκτότητα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής