
Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα στις αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα σχόλια των επικεφαλής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, στο πλαίσιο του φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα.
Πετρέλαιο: Ενισχύονται κατά 2% οι τιμές του
Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο Topix διαπραγματεύτηκε με οριακές απώλειες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο Kosdaq διολίσθησε κατά 0,68%. Σύμφωνα με το Reuters, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα αναμένεται να συζητήσουν μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων στην πρώτη διμερή οικονομική τους συνάντηση εδώ και επτά χρόνια.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,57%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης πτώση, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,17% και τον Shenzhen Component να χάνει 0,19%. Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος.
Οι αγορές στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Μαλαισία είναι κλειστές λόγω των εορτών Eid al-Adha.
Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των ασιατικών κατασκευαστών τσιπ αυξήθηκαν αφού τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Micron Technology ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, λόγω της υψηλότερης ζήτησης για τα τσιπ μνήμης της που οφείλεται στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η ιαπωνική εταιρεία ημιαγωγών Electron σημείωσε άνοδο 3,26%. Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ Hua Hong Semiconductor πρόσθεσε 1,82% και η νοτιοκορεατική SK Hynix διαπραγματεύτηκε 1,67% υψηλότερα.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία ότι οι ξένοι επενδυτές έγιναν καθαροί πωλητές ιαπωνικών μετοχών, αφού εκτόξευσαν τον Nikkei 225 σε υψηλά τριών δεκαετιών μετά από 12 συνεχόμενες εβδομάδες αγορών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Reuters, πουλήθηκαν μετοχές αξίας 3,77 δισ. δολαρίων από ξένους την εβδομάδα έως τις 24 Ιουνίου, ενώ από τα τέλη Μαρτίου, οι ξένοι επενδυτές ήταν καθαροί αγοραστές ιαπωνικών μετοχών κάθε εβδομάδα.
Τα μακροοικονομικά
Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας για τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 5,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις του Reuters για αύξηση 5,4%. Οι λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους 15 μήνες – η τελευταία φορά που μειώθηκαν ήταν τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.


Latest News

Αλλάζει πίστα το ΧΑ; Εν αναμονή της επιστροφής στις αναπτυγμένες αγορές
Μετά το κλείσιμο της αγοράς αναμένεται η απόφαση του FTSE Russell - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Βουτιά 350 μονάδων ο Dow, τρίτη σερί αναταραχή στη Wall Street λόγω δασμών Τραμπ
Στη Wall Street σήμερα ο Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια διακύμανση στην ιστορία του

«Είναι τρέλα!» - Τα 15 λεπτά που συγκλόνισαν τα χρηματιστήρια
Πώς τα fake news άλλαξαν σε μία στιγμή το κλίμα στη Wall Street

Κληρώνει σε λίγες ώρες για το το ΧΑ - Επιστροφή (;) στις ανεπτυγμένες αγορές
Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η ενδιάμεση ενημέρωση του FTSE Russell για την αξιολόγηση του ΧΑ

Βουτιά άνω του 4% στις ευρωαγορές, με roller coaster στον DAX
Η σημερινή εικόνα προστέθηκε στην καταστροφική προηγούμενη εβδομάδα

Σήμα ύφεσης στέλνουν τα ομόλογα - Πώς διαμορφώνεται το ελληνικό κόστος δανεισμού
Ευρώ και ομόλογα αναδεικνύονται σε ασφαλή καταφύγια την ώρα που οι μετοχές βουτούν

Βουτιά τιμών πετρελαίου μετά τους δασμούς
Προϋποθέσεις για πτώση στις τιμές των καυσίμων για καταναλωτές και επιχειρήσεις

Βαρύς ο «πέλεκυς» στο ΧΑ από τους δασμούς Τραμπ - Νέα βουτιά 7,4%
Το Χρηματιστήριο Αθηνών σβήνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραψε από την αρχή της χρονιάς

Συνεχίζεται το sell off στη Wall Street -Τα θλιβερά ρεκόρ
Ο μέχρι τώρα απολογισμός της ζημιάς που έχουν κάνει οι δασμοί στις αγορές είναι απογοητευτικός,

Νέο αιματοκύλισμα στις αγορές - Πώς έγιναν «καπνός» 10 τρισ. δολ.
Το δασμολογικό κρεσέντο του Τραμπ προκαλεί χάος στις παγκόσμιες αγορές - Συνεχίζει η βουτιά