Έντονα ανοδικά και πάνω από τις 1.260 μονάδες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να επανέρχεται στο προσκήνιο και να ανεβάζει το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,15% στις 1.261,60 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει στα 20 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές

Οι ξένοι αναλυτές δεν έχουν αφήσει από το ραντάρ τους τις ελληνικές μετοχές μετά τις εκλογές, καθώς επανέρχονται στη Λ. Αθηνών και εξαίρουν τις προοπτικές τους. Και ο τραπεζικός κλάδος είναι στο επίκεντρο, με άξονα περιστροφής πάντα την επερχόμενη επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα προκαλέσει ένα θετικό re-rating στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Το μίνι sell-off της Δευτέρας προφανώς έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν η αγορά για να συνεχίσει την άνοδο, με το πρώτο τεστ να δίνεται στη ζώνη των 1.265 μονάδων, όπου υπάρχει και η πρώτη αντίσταση. Ο τραπεζικός από την πλευρά του ανέκτησε τις 1.000 μονάδες, με την κοντινή αντίσταση να είναι στις 1.019 μονάδες και ο στόχος οι 1.050 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, ΔΕΗ, Quest και Jumbo σημειώνουν άλμα, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Μυτιληναίος, Autohellas, Cenergy και Σαράντης, ενώ σε αρνητικά είναι οι Βιοχάλκο, Τιτάν και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών