Άνω του 2% ήταν η αντίδραση σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να επαναφέρουν την αγορά σε έντονα ανοδική τροχιά, ανακτώντας τις μετεκλογικές απώλειες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,25% στις 1.275,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 118 εκατ. ευρώ.

Η αγορά ανέκτησε τις απώλειες της Δευτέρας και έθεσε τις βάσεις για να συνεχίσει την ανοδική της τροχιά, «μετρώντας» πλέον τις ημέρες μέχρι να έρθει η πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, που θα ταράξει τα ύδατα της βάσης της αγοράς. Οι εντολές ήταν ξεκάθαρα ισχυρές σήμερα, με αφορμή και τους «χρησμούς» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η επενδυτική βαθμίδα είναι πολύ κοντά πλέον.

«Αρχισαν τα όργανα» – Νέα άνοδος για τις τιμές πετρελαίου

Ο τραπεζικός κλάδος επανήλθε στο προσκήνιο και να ανέβασε το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος, ενώ ανέκτησε τις 1.000 μονάδες, με την κοντινή αντίσταση να είναι στις 1.019 μονάδες και ο στόχος οι 1.050 μονάδες. Αποτέλεσμα ήταν ο γενικός δείκτης να διαπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση των 1.265 μονάδων, καθώς το τριήμερο που προηγήθηκε έδωσε και το περιθώριο και την ευκαιρία αναδιάρθρωσης μέρους των χαρτοφυλακίων σε επιθετικότερους τίτλους, με μακροπρόθεσμες θετικές προοπτικές.

Την ίδια ώρα, οι ξένοι αναλυτές δεν έχουν αφήσει από το ραντάρ τους τις ελληνικές μετοχές μετά τις εκλογές, καθώς επανέρχονται στη Λ. Αθηνών και εξαίρουν τις προοπτικές τους. Ο άξονας περιστροφής πάντα την επερχόμενη επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα προκαλέσει ένα θετικό re-rating στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, εκτός του +5,45% της Πειραιώς, ισχυρή ήταν η άνοδος σε Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Jumbo, Quest, ΕΛΧΑ, Alpha Bank και Τιτάν, και άνω του 2% σε Autohellas, Aegean, Cenergy και ΕΥΔΑΠ. Σημαντικά ήταν τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή, με τις Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν επίσης σε θετικά εδάφη. Η Coca Cola έχασε 1,03%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών