Τις δικές τους… «απαντήσεις» δίνουν οι αγοραστές σήμερα στο μίνι sell off της Δευτέρας, με το ελληνικό χρηματιστήριο να βρίσκεται σε έντονα ανοδική τροχιά, ανακτώντας τις μετεκλογικές απώλειες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,03% στις 1.272,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 57 εκατ. ευρώ.

Η πολυαναμενόμενη διόρθωση στο ΧΑ κράτησε επί της ουσίας μία ημέρα, τη Δευτέρα, με την αγορά να σταθεροποιείται το επόμενο διήμερο και σήμερα να έχει ενεργοποιήσει και πάλι τους αγοραστές. Οι εντολές είναι ξεκάθαρα ισχυρές, μετά άλλωστε και τους “χρησμούς” του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η επενδυτική βαθμίδα είναι πολύ κοντά πλέον.

Περιθώριο

Ο γενικός δείκτης διαπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση των 1.265 μονάδων, με το πρόσφατο ανοδικό ράλι, παρά τα υπερκέρδη του, να συνεχίζει από εκεί που έμεινε τη Δευτέρα. Άλλωστε, το τριήμερο που προηγήθηκε έδωσε και το περιθώριο και την ευκαιρία αναδιάρθρωσης μέρους των χαρτοφυλακίων σε επιθετικότερους τίτλους, με μακροπρόθεσμες θετικές προοπτικές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική, Πειραιώς, Jumbo, Alpha Bank και Quest δίνουν τον πανηγυρικό τόνο της ανόδου, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Aegean, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Θετικά κινούνται και οι Motor Oil, Cenergy, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα και Βιοχάλκο, με την Coca Cola να είναι στο -0,77%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών