Μέρος αυτής της αγοραστικής έξαρσης οφείλεται στην ανακοίνωση της ΕΥΡΩΒ για εξαγορά του μετοχικού ποσοστού από το ΤΧΣ, καθιστώντας έτσι διαθέσιμους τους τίτλους στην εγχώρια αγορά.
Η κίνηση αυτή, δείχνει εκτός άλλων συμβολικά και τη συνέπεια της ΕΥΡΩΒ στην πορεία της για την “εξυγίανση”, αρκετά έτη πριν, και επιβεβαιώνει και τις προβλέψεις των αναλυτών για μια νέα αρχή του τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.
Προσέτι, οι αναλυτές συνεχίζουν και δίνουν υψηλότερες τιμές-στόχους στις μετοχές αυτές, ενθουσιάζοντας το επενδυτικό κοινό.
Δεν πρέπει να αμελέιται εξάλλου και η πρότερη -εκπληκτική- συμπεριφορά των πολύπαθων μετοχων, για τουλάχιστον 9 μήνες, κάτι που αποτυπώνει και στην πράξη την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτές.
Και καθώς ο τραπεζικός ήταν πάντα ο μοχλός κίνησης όλου του Χρηματιστηρίου, είτε σε θέμα στάθμισης είτε και στην ψυχολογία του τραπεζολάγνου κοινού, παραμένουμε να κοιτάμε το ανοδικό σενάριο με μεγάλες πιθανότητες.
Η παραίτηση του κου Τσίπρα από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο ιστορική αξία, καθώς ούτως ή άλλως είχε διαφανεί η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και η συν αυτώ έλλειψη βασικού πολιτικού αντιπάλου.
Ωστόσο, η κοινή γνώμη μεταφράζει αυτό σαν ένα ακόμα σημάδι της πολύ συμπαγούς διακυβέρνησης που θα υπάρξει τα επόμενα έτη, ώστε να προσθέτει στη γενικότερη επενδυτική φιλοσοφία.
Ενδιαφέρον απέκτησαν και πάλι τόσο οι ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, όσο και τα μεγάλα χαρτιά και κυρίως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ και Τιτάνας.
Ειδικότερα για τη δεύτερη, η ανακοίνωση του Στάσση για εκτίναξη κερδοφορίας το 2023, παράλληλα με την επιθετική συμπεριφορά της μετοχής, φαίνεται ότι αν προσπελαστεί το εμπόδιο των 10,50, η μετοχή θα κοιτάξει στα μάτια τα 13 σε πρώτη φάση.
Επίσης, ο τελευταίος έχει αντίσταση τα 17,20, όπου και διένειμε και το μέρισμα των 60 λεπτών, και μια ενδεχόμενη κατοχύρωση σε εβδομαδιαίο κλείσιμο θα προσδώσει επιθετικότερο χαρακτήρα στη βαριά μετοχή.
Κατά τα λοιπά, ο κλάδος πληροφορικής συνεχίζει και προϊσταται σε αποδόσεις αλλά και σε προσδοκίες υπερμεγέθυνσης, με ΠΡΟΦ, ΕΠΣΙΛ, ΙΝΤΕΚ και ΕΝΤΕΡ να αποτελούν την αιχμή του δόρατος, και τις πρώτες τρεις να επιμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Η κίνηση του Γενικού Δείκτη αυτές τις συνεδριάσεις έθεσε το σημείο εξόδου από αγοραστικές θέσεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, κάτω από τις 1228 σε ημερήσιο κλείσιμο, με τον επόμενο στόχο στις 1330 μονάδες.