Οριακά σε θετικά εδάφη βρίσκεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει χάσει την πρωινή του ανοδική ορμή, καθώς οι πωλητές δείχνουν να εξαπλώνουν την κυριαρχία τους σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 1.276,92 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 35 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δοκίμασε ανεπιτυχώς τα υψηλά του εξαμήνου, με τους πωλητές να δείχνουν ότι παλεύουν πλέον να πάρουν τα ηνία της συνεδρίασης. Αν και υπάρχουν κάποιες άμυνες, με τον χαμηλό τζίρο να βοηθά, οι αγοραστές επιβεβαιώνουν την διστακτικότητά τους να κινηθούν υψηλότερα. Άλλωστε, και το κλείσιμο του εξαμήνου ευνοεί τις μικρής έκτασης κατοχυρώσεις κερδών.

Επενδυτική βαθμίδα

Η συνέχεια βέβαια, όσο και αν οι εκτιμήσεις για την επενδυτική βαθμίδα να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες, θα είναι πιο απαιτητική, δεδομένου του ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,2%, καθώς η νομισματική πολιτική αναμένεται να επιδράσει συσταλτικά, ενώ η δημοσιονομική πολιτική  θα είναι ελαφρά επεκτατική λόγω της απόσυρσης των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Jumbo και ΟΠΑΠ κρατούν τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Autohellas, Aegean, Motor Oil και Alpha bank. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Cenergy, Μυτιληναίος, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Quest και Τέρνα Ενεργειακή, με τις Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών