Στα 4,9 δισ. ευρώ θα ανέρχεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της Intrakat στο τέλος του 2023 συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Άκτωρ. Αυτό έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος και CEO, Αλέξανδρος Εξάρχου στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Εξάρχου – εκ των μεγαλομετόχων της Intrakat – αναφερόμενος στα όσα έκανε η νέα διοίκηση της εταιρείας στον ένα χρόνο της θητείας της είπε: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε αλυσίδα ποδηλάτου εν κινήσει. Και το κάναμε επιτυχώς».

Νέο έργο ύψους 382,7 εκατ. δολαρίων στα ΗΑΕ για την Intrakat

Ο ίδιος στόχευσε στην πρώτη θέση του κλάδου των κατασκευών παρουσιάζοντας κι έναν πίνακα στους μετόχους με την Intrakat πριν από περίπου ένα χρόνο να βρίσκεται στην πέμπτη θέση και στο τέλος του 2023 να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Τα έργα

Αναφέρθηκε στα έργα ΣΔΙΤ που υπέγραψε η εταιρεία, όπως στον Δυτικό Άξονα Καλαμάτα – Πύργος και τμήμα του άξονα ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

Μίλησε για την εξαγορά της Άκτωρ: «Είναι το βήμα που μας έφερε στη δεύτερη θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για ιδιωτικά έργα 800 εκ. ευρώ που ανέλαβε η Intrakat, ενώ πρόβλεψε περαιτέρω αύξηση του ανεκτέλεστου τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβεβαίωσε για την ικανότητα του ομίλου να φέρει σε πέρας τα έργα.

Τέλος ο κ. Εξάρχου έφερε σε αντιπαραβολή τα μεγέθη του ομίλου πριν και μετά την ανάληψη της διοίκηση της εισηγμένης από το σχήμα «Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου».

Όπως είπε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας από τα 142 εκ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022 αυξήθηκε σημερα στα 345 εκ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια από τα 80 ανέβηκαν στα 169 εκ. ευρώ.

Αττική Οδός

Εξάλλου, ο κ. Εξάρχου επανέλαβε την πρόθεση της Intrakat να διεκδικήσει δυναμικά την Αττική Οδό.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι η εταιρεία στο κοινοπρακτικό σχήμα με την πορτογαλική Brisa που διεκδικούν την παραχώρηση αύξησε το μερίδιο της στο 49% από 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων