Μετά τις κινηματογραφικές επιτυχίες του, ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ απόφασισε να επενδύσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα στην F1, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Ρέινολντς μαζί με μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών της AC Milan, RedBird Capital Partners, έχουν αποκτήσει το 24% των μετοχών της ομάδας Alpine της Formula 1, αποτιμώντας τον όμιλο που υποστηρίζεται από τη Renault στα 900 εκατ. δολάρια.

Τιμή ρεκόρ για κράνος πιλότου Formula1 – Ποσο πουλήθηκε, ποιος το φορούσε

Ο σκηνοθέτης Σον Λέβι δούλευε σκληρά στο Λονδίνο για το Deadpool 3 με τον στενό του φίλο Ράιαν, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​αυτή την εβδομάδα ότι ο ηθοποιός και επιχειρηματίας του Χόλιγουντ είχε κάνει άλλη μια τρελή επένδυση.

«Πάντα υποθέτω ότι ο Ράιαν δουλεύει σε κάτι τεράστιο στη σκιά και στο περιθώριο, αλλά ποτέ δεν αισθάνομαι την απόσπαση της προσοχής ή το βάρος όλων των άλλων που κάνει», είπε ο Λέβι, ο οποίος συχνά συνεργάζεται με τον Ρέινολντς. «Είναι μία από τις υπερδυνάμεις του – έχει αυτό το επιχειρηματικό όραμα, αλλά [επίσης] την ικανότητα να επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου σε πράγματα που κάνει σε μια δεδομένη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ο επιχειρηματίας Ράιαν

Η ζωή του ως επιχειρηματίας είναι εξίσου ταραχώδης με την υποκριτική του καριέρα. Μέσω της εταιρείας του, Maximum Effort, ο Reynolds κυκλοφόρησε το Aviation Gin, το οποίο πούλησε στη Diageo για 610 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Και φέτος ήρθε η πώληση του Mint Mobile, του οικονομικά ομαδικού ασύρματου δικτύου που ανήκε, στην T-Mobile για 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια — μια συμφωνία που θα μπορούσε να του αποφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια εάν εγκριθεί.

Ακόμη και σε τέτοια θέματα υψηλού κινδύνου, ο Ρέινολντς επέδειξε το χιούμορ του, που τον έκανε έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που η T-Mobile κέρδισε μια επιθετική προσφορά της τελευταίας στιγμής από τη μαμά μου, την Tammy Reynolds», δήλωσε καυστικά σε μια δήλωση όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία.

Η Ρέξαμ

Με την επένδυση στην Alpine, ο Reynolds έχει επεκτείνει το εκκολαπτόμενο — και ανορθόδοξο — αθλητικό χαρτοφυλάκιό του. Το 2021, μαζί με τον ηθοποιό Rob McElhenney ξόδεψαν 2 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσουν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Ρέξαμ και έκαναν ένα ριάλιτι, Welcome to Wrexham.

Μέσω ενός μείγματος επενδύσεων, έξυπνου μάρκετινγκ – που συχνά χτίζεται γύρω από την προσωπικότητα του Ρέινολντς – και της αστερόσκονης του Χόλιγουντ, η Ρέξαμ κέρδισε διεθνείς θαυμαστές και προωθήθηκε ξανά στοεπαγγελματικό αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά από μια 15ετή παραμονή στις τοπικές κατηγορίες.

Ο Ρέινολντς, 46 ετών, μεγάλωσε στο Βανκούβερ και άρχισε να παίζει στην τηλεόραση ως έφηβος,πριν μετακομίσει στα 20 του στο Λος Άντζελες στις αρχές των 20 του, όπου έκανε μια τόσο μεγάλη καριέρα στη μικρή οθόνη.

Η κινηματογραφική καριέρα του Reynolds ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά συχνά συγκέντρωνε περισσότερη προσοχή για την προσωπική του ζωή (ήταν παντρεμένος με τη Scarlett Johannson από το 2008 έως το 2011 και τώρα είναι παντρεμένος με την Blake Lively) παρά για την κινηματογραφική του δουλειά. Μόνο μετά την κυκλοφορία του Deadpool το 2016, που κέρδισε περισσότερα από 780 εκατομμύρια δολάρια στο box office, έγινε μεγάλος κινηματογραφικός αστέρας.

Το franchise της Alpine

Τώρα, με τη συμφωνία για την Alpine, ο Ρέινολντς και οι συνεργάτες του επενδύουν σε ένα άλλο άθλημα που επιτέλους αναπτύσσεται στις ΗΠΑ.

Η Formula 1 αγωνιζόταν για πολύ καιρό να εισχωρήσει στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά σιγά-σιγά κέρδισε δημοτικότητα από τότε που ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος τηλεπικοινωνιών John Malone απέκτησε τα δικαιώματα της F1 σε μια συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017 μέσω του ομίλου του Liberty Media.

Οι νέοι επενδυτές της Alpine αγοράζουν ένα franchise που δεν κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 από το 2006 που συμμετέχει. Αλλά το κλειστό σύστημα του αθλήματος —υπάρχουν μόνο 10 ομάδες— σημαίνει ότι ακόμη και τα franchise με χαμηλή απόδοση θεωρούνται πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, ειδικά από τη στιγμή που έγιναν αλλαγές στους κανόνες που περιορίζουν πόσα μπορούν να ξοδέψουν οι ομάδες για την ανάπτυξη αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους