· Πολύ συζήτηση γίνεται για τις… αρρυθμίες που παρουσιάζει η φετινή τουριστική σεζόν.
· Παρότι ξεκίνησε δυναμικά, εντούτοις η συνέχεια μετά το Πάσχα και ειδικά τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου ήρθαν να προσγειώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου.
· Η μεγάλη απογοήτευση είναι στις εισπράξεις που κινούνται σε αρκετές περιπτώσεις κάτω από πέρυσι.
· Το «φρένο» αποδίδεται κυρίως στην «αυτοσυγκράτηση» των τουριστών.
· Η όρεξη που είχαν οι τουρίστες πέρυσι για δαπάνες, μετά τον εγκλεισμό στη διάρκεια της πανδημίας έχει κοπάσει…
· Πλέον όλοι σκέφτονται πιο μακροπρόθεσμα και εμφανίζονται πιο διστακτικοί με δεδομένη την πίεση που υφίστανται οι μεγάλες οικονομίες.
· Μην ξεχνάτε πως η Γερμανία εισήλθε και επίσημα στην ύφεση…
· Σε κάθε περίπτωση, το ταμείο όπως κάθε χρόνο θα γίνει στο τέλος χωρίς να αποκλείονται οι ανατροπές…
· Εξάλλου έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι τη λήξη της σεζόν. Δεν έχουμε φτάσει καν στη μέση της!
———————
Πότε περνά ο Θεοδωρόπουλος την πόρτα του ΧΑ
· Έχετε ενημερωθεί για την απόφαση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην ΙΟΝ. Και να ενεργοποιήσει την option που είχε.
· Αυτό ωστόσο που δεν ξέρετε και θα μάθετε από εμάς είναι σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα εισόδου της εταιρείας holding του πολυσχιδούς επιχειρηματία στο ΧΑ.
· Πληροφορούμαστε πως ο ταλαντούχος businessman σκέφτεται να βάλει την Bespoke στο ταμπλό από το 2025!
· Άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του μας λένε πως η εισαγωγή θα γίνει εκτός απροόπτου αφού παρέλθει το 2024.
· Το Χρηματιστήριο άλλωστε, μετά και την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα θα λειτουργήσει ως μοχλός άντλησης νέων κεφαλαίων.
· Κάτι που θα εξυπηρετήσει και την χρηματοδότηση νέων επενδυτικών σχεδίων…
· Θυμίζουμε ότι κάτω από την ομπρέλα της Bespoke βρίσκονται ήδη: ΝΙΚΑΣ, Wonderplant, Έδεσμα, Αμβροσία, Ελληνικοί Χυμοί και Chipita Foods.
· Ο κ. Θεοδωρόπουλος συμμετέχει επίσης με 25% στην ΜΕΒΓΑΛ και με 5% στην Larisa Face Covers…
—————–
Μαγνήτης το κρασί της Σαντορίνης
· Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι οινοποιοί της Σαντορίνης για την ανεξέλεγκτη δημιουργία οινοποιιών στο νησί.
· Αντιλαμβάνονται ότι η απήχηση του brand που έχει χτίσει το τοπικό κρασί αποτελεί μαγνήτη, ωστόσο όπως λένε χρειάζεται να μπουν όρια.
· Πρέπει να διαφυλαχθεί η φήμη της αμπελουργικής ζώνης και να αναπτυχθεί με κανόνες, σημειώνουν χαρακτηριστικά.
· Το μομέντουμ για το κρασί της Σαντορίνης, συνεχίζουν, είναι εξαιρετικό κυρίως στη διεθνή αγορά.
· Παρότι η παραγωγή φέτος αναμένεται κάτω του μετρίου λόγω της ξηρασίας και μιας χαλαζόπτωσης πριν ένα μήνα που έπληξε τους αμπελώνες…
· Οι εξαγωγές πάνε σφαίρα και μάλιστα οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές.
· Ακόμη και οι υπερόπτες Γάλλοι υποκλίνονται στην ποιότητα και την ιδιαιτερότητά του
· Το θέμα είναι να μην αυτοκτονήσουμε, αφήνοντας χώρο στους επιτήδειους.
· Και ο νοών νοείτω…