Μια εβδομάδα που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς οι ρευστοποιήσεις την επομένη των εκλογών ήταν βαριές. Κι όμως, η ανθεκτικότητα βασίλεψε και πάλι.

Με κέρδη, λοιπόν, έκλεισε η εβδομάδα σε όλους τους βασικούς Δείκτες, με τον Τραπεζικό προφανώς να τραβάει όλα τα βλέμματα με μια απίθανη συμπεριφορά, που θυμίζει περασμένες, καλές εποχές.

Βασίλισσα στον 25άρη η ΠΕΙΡ με σχεδόν +9% και καλούς τζίρους, αν αναλογιστεί κανείς ότι μεσοσταθμικά ήταν χαμηλοί.

Εντύπωση προκάλεσε ο ΟΤΕ, που επιτέλους πήρε μπρος, κάτι που είχε δείξει και νωρίτερα με την κατοχύρωση των 14,60 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι αφενός η μετοχική του σύνθεση είναι εξαιρετικά συμπαγής, αφετέρου είναι από τα αγαπημένα χαρτιά των ξένων θεσμικών, και κυρίως εκείνων που αναμένεται να εισέλθουν στο ΧΑ μετά την ευκταία ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Δυνατά κινήθηκε και η ΔΕΗ με τους αγοραστές να βγάζουν σοβαρά αντανακλαστικά, μια ΔΕΗ που φαντάζει εξαιρετικά “φθηνή”, μετά και τις δηλώσεις του Στάσση για εκτίναξη κερδοφορίας του 2023.

Κάτι που δεν θα αμφισβητούσαμε εύκολα, καθώς η ΔΕΗ είναι ένα μεγάλο (και μάλλον κερδοφόρο) στοίχημα για τα επόμενα έτη.

Η πληροφορική; Μην κάνει κάποιος το λάθος και την υποτιμήσει. ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ, ΠΕΡΦ, ΙΝΤΕΚ, όλες κοντά ή πάνω σε ήδη επιτευχθέντα ιστορικά υψηλά, με τεράστια χρηματοδοτικά προγράμματα να τρέχουν, και έναν κλάδο που έχει φοβερά περιθώρια ανόδου.

Μια ματιά στα διαγράμματά τους, θα πείσει και τον πιο άπιστο.

Κατασκευές; Ελάτε… Ποιός νομίζει ακόμα ότι μοιάζει με τον κακό κλάδο της τελευτάιας δεκαετίας; Ο Τιτάνας τρέχει, η ΙΝΚΑΤ είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη, αλλά και οι λοιπές αξίζουν τον κόπο.

Μην ξεχνάμε τις ενεργειακές, και δη ΑΠΕ, καθώς δεν πρόκειται να σταματήσει ο κλάδος να τρέχει, έστω και με μικρότερη ένταση από τα άλογα Τραπεζικός και Πληροφορική.

Υπενθυμίζουμε ότι η τάση παραμένει ανοδική, και μάλιστα ισχυρότατη. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πού, πότε και για πόσο θα σταματήσει, αν θα σταματήσει και ποτέ.

Καλό θα είναι να αναδιαρθρώνουμε κατ’ επιλογήν και μετά σχεδίου δράσης. Καλό θα είναι να ρευστοποιούμε μέρος (όχι το σύνολο) σε ακραία υπεραγορασμένα σημεία, για ρευστότητα ή/και αποκόμιση κερδών.

Μα ποτέ δεν πρέπει, τουλάχιστον οι εμπλεκόμενοι, να βγουν από μια τέτοια σπάνια αγορά, πολλώ δε μάλλον να σορτάρουν.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής