H Ελλάδα άρχισε να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα «με πάρα πολύ μεγάλες θυσίες των πολιτών και υπομονή, αλλά και πολύ συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» .

Αναφερόμενος στην οικονομίας, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν «λεφτόδενδρα», και πρόσθεσε: «Όλα αυτά που έχουμε πει και έχουμε εξασφαλίσει προκύπτουν από το γεγονός ότι μέσα σε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια καταφέραμε, με μια μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, να αυξήσουμε την πίτα, να αυξήσουμε το ΑΕΠ. Και μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, έχουμε πλέον σχεδόν βέβαιη, αλλά πρέπει να συνεχιστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη για τα επόμενα τρία χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει η πίτα, με διαρκείς μειώσεις φόρων και σταδιακά θα αυξάνονται, όπως έχουμε υποσχεθεί, οι μισθοί και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί έχουμε προγράμματα απασχόλησης, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 300% με τη νέα ΔΥΠΑ, λέω απορροφώνται και μένουν οι άνθρωποι αυτοί στις θέσεις εργασίας».

Νέα μηνύματα Στουρνάρα για επενδυτική βαθμίδα και ισοζύγιο

Η επενδυτική βαθμίδα

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  επεχείρησε να εξηγήσει τι θα σημάνει η ανάκτησή της για την καθημερινότητα του κόσμου:

«Δεν έχουν υποχρέωση οι πολίτες να ξέρουν τι είναι η επενδυτική βαθμίδα, αλλά να πούμε με λίγα λόγια ότι είναι ένα τεράστιο βήμα για την ελληνική οικονομία. Να θυμίσουμε ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών των προηγούμενων -για να μην επανέλθουμε σε αυτές, πάμε μπροστά – είχε χαρακτηρισμούς για τα σκουπίδια, ας πούμε. Είχε ακουστεί αυτή η έκφραση. Είναι μια έκφραση οικονομική. Μετά από πάρα πολλές αναβαθμίσεις, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το βήμα, το οποίο προϋπέθετε πολιτική σταθερότητα. Τι σημαίνει με λίγα λόγια; Με λίγα λόγια θα έρθουν δυνατότητες, χρηματοδοτικά εργαλεία, θα έρθουν χρήματα, τα οποία θα βοηθήσουν σε όλη αυτή την κατεύθυνση. Αυτό ήθελα, με λίγα λόγια να καταλάβουν, γιατί θα μας απασχολήσει όλους αυτό».

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή είπε ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε αύξηση χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος αφού διπλασιάστηκαν, τα χρήματα τα οποία διακινήθηκαν ηλεκτρονικά στη χώρα μας, ενώ θα δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα ψηφιακά εργαλεία.

Για το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»

Μιλώντας για το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ», o κ. Μαρινάκης είπε ότι ήταν συνολική σκέψη και ο υπουργός κ. Σκέρτσος πρωταγωνίστησε σε αυτό, και το οικονομικό επιτελείο.

Αποκάλυψε ότι το σύνολο δανείων που έχουν ήδη εγκριθεί, άρα προχωράει η διαδικασία, είναι 4.706 και πρόσθεσε ότι το μέσο δάνειο θα είναι 105.000 €ευρώ, ενώ διπλασιάζεται το πρόγραμμα και έχουν εξασφαλιστεί 1,8 δισ. € συνολικά στην 4ετία, συνολικά για το ζήτημα της βοήθειας των νέων ανθρώπων στην εύρεση στέγης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος