Τον υψηλότερο αριθμό αυτοκτονιών από το 2000, κατέγραψε η Σιγκαπούρη, σημάδι αύξησης της ψυχικής δυσφορίας από παράγοντες όπως οι κοινωνικές πιέσεις και η οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Samaritans of Singapore.

Διπολική διαταραχή: Μείωση 4,7% στις αυτοκτονίες με έγκαιρη διάγνωση στους εφήβους

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν συνολικά 476 αυτοκτονίες το 2022, με αξιοσημείωτη αύξηση μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων, ανέφερε η οργάνωση.

Η αυτοκτονία ήταν η κύρια αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας 10 έως 29 ετών στη χώρα για τέταρτη συνεχή χρονιά, αποτελώντας σχεδόν το 39% του συνόλου για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η αύξηση των θανάτων από αυτοχειρία υπογραμμίζει τη σημασία των θεμάτων ψυχικής υγείας και της ευαισθητοποίησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει στόχο να μειώσει το παγκόσμιο ποσοστό αυτοκτονιών κατά το ένα τρίτο έως το 2030. Υπολογίζεται ότι 703.000 άνθρωποι πέθαναν από αυτοκτονία το 2019, καθιστώντας τον μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο τρέχων παγκόσμιος ρυθμός μείωσης —μια πτώση 36% στα 20 χρόνια έως το 2019— εξακολουθεί να είναι πολύ αργός για να επιτύχει τον στόχο του 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα