
Λίγες ημέρες μετά το σοκ της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου αναζητά τον βηματισμό της μετά και τη νέα ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ώστε να χαραχτεί ένας «οδικός χάρτης» για τα επόμενα βήματα στο κόμμα, όσο αφορά στην εκλογή νέου προέδρου.
Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή, είναι για πότε θα αποφασιστεί η εκλογή νέου προέδρου, καθώς μέχρι στιγμής, φαίνεται πως υπάρχουν δύο τάσεις. Η πρώτη είναι να έχουμε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, σενάριο που φαντάζει αρκετά δύσκολο και πιεστικό, και η δεύτερη να πάει προς τον Σεπτέμβρη.
Ο οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα αποτελεί κλειδί για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κεντροαριστερά: «Καμπανάκι» ανασύνταξης – Οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση
Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα ακολουθήσει η Κεντρική Επιτροπή. Και στα δύο κορυφαία όργανα θα οριστεί ο χρόνος των διαδικασιών με «πιεστικές» τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τη ΔΕΘ που θα έχει προηγηθεί.
Ένα από τα θέματα που θα πρέπει να λύσουν άμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εκλογή του νέου ή της νέας προέδρου ΚΟ του κόμματος, με δεδομένο ότι την Πέμπτη ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Ερωτηματικό παραμένει εάν θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη η νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η κυρία Γεροβασίλη έχει ζητήσει ομοφωνία των τάσεων και των ρευμάτων στο εσωτερικό του κόμματος για να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρνηθεί ή δεσμευτεί επισήμως, αν και είχαν κυκλοφορήσει φήμες για αρνητική απάντηση από την πλευρά της.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Η κούρσα διαδοχής
Αναφορικά με την «κούρσα διαδοχής» για την προεδρία του κόμματος, υπάρχουν μόνο σενάρια καθώς ουδείς μέχρι στιγμής έχει πει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «στίβο» της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.
Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν τα ονόματα που έχουν ακουστεί θα θέσουν υποψηφιότητα ή αν θα προκύψουν και κάποια νέα πρόσωπα – έκπληξη.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι καμία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί πολυδιάσπαση και μία εκλογική διαδικασία ανάμεσα σε 6 ή και περισσότερους υποψηφίους.


Latest News

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA

Εγκεφαλικό η αιτία θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου – Η ανακοίνωση από το Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με το Βατικανό – Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Πόσα άλλαξε ο πάπας Φραγκίσκος;
Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτέλεσε έναν αρκετά ανοιχτόμυαλο ποντίφικα, ο οποίος άλλαξε πολλά στην καθολική εκκλησία, αλλά όχι όσα επιθυμούσε

Πούτιν: Η Ρωσία «θα αναλύσει» την πρόταση Ζελένσκι για διακοπή των επιθέσεων
Η Ρωσία, δια στόματος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το τέλος της πασχαλινής εκεχειρίας – Άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για διμερείς συνομιλίες σχετικά με την πρόταση Ζελένσκι

«Έπεσαν» οι υπογραφές για στρατηγική εταιρική σχέση της Ρωσίας με το Ιράν
Τι προβλέπει η συμφωνία στην οποία έφτασαν Ρωσία και Ιράν

Πάπας Φραγκίσκος: Στις 23 Απριλίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε σε ηλικία 88 ετών – Τι διευκρίνισε το Βατικανό με ανακοίνωσή – Πώς αποφασιστεί η ημερομηνία της κηδείας

Πάπας Φραγκίσκος: Τα πρόσωπα που προορίζονται για τη διαδοχή
Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου σε όλο τον κόσμο, την ίδια ώρα που οι πληροφορίες για την πιθανή διαδοχή του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Πάπας Φραγκίσκος: Από την Αργεντινή μέχρι την Αγία Έδρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος, με τη 12ετή θητεία του, άφησε τη σφραγίδα του στην Καθολική Εκκλησία και έγινε ο πιο προσιτός Πάπας των τελευταίων δεκαετιών

Πάσχα: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις
Η κίνηση αυξάνεται σταδιακά στην Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παρατηρούνται ουρές στην Αθηνών _ Πατρών από τα διόδια στο Βέλο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας

Μπορεί ο Καναδάς να γίνει το 28ο μέλος της ΕΕ;
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Καναδάς έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις Βρυξέλλες, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά εμπόδια