
Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου αφού οι κορυφαίοι εξαγωγείς Σαουδική Αραβία και Ρωσία ανακοίνωσαν περικοπές στην προσφορά για τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα οι τιμές να αναπηδήσουν από τις πρώτες απώλειες που προκλήθηκαν από τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τις πιθανές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωναν άνοδο 0,6% ή 43 σεντς στα 75,84 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε 0,6% ή 39 σεντς στα 71,03 δολάρια. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, το Brent σημείωσε άνοδο 0,8% και το WTI 1,1%.
Πετρέλαιο: Ριάντ και Μόσχα συμφώνησαν να παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την εθελοντική περικοπή της παραγωγής κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) για έναν ακόμη μήνα, ώστε να συμπεριλάβει τον Αύγουστο, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Νωρίς τη Δευτέρα οι τιμές του μαύρου χρυσού κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση για βύθιση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο, καθώς η υποτονική ζήτηση στην Κίνα και στην Ευρώπη υποβαθμίζει τις προοπτικές για τους εξαγωγείς.
«Το πετρέλαιο αντιμετωπίζει σοβαρούς οικονομικούς αντίθετους ανέμους και η αγορά προσπαθεί να κατανοήσει τι σημαίνουν οι πρόσθετες περικοπές στο αργό σε αυτό το πλαίσιο», εξηγεί στο Reuters ο John Kilduff, εταίρος της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
Η Ρωσία, επιδιώκοντας να περιορίσει τις παγκόσμιες προμήθειες αργού και να ενισχύσει τις τιμές σε συνεννόηση με τη Σαουδική Αραβία, θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 bpd τον Αύγουστο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ.
Οι περικοπές αντιστοιχούν στο 1,5% της παγκόσμιας προσφοράς και αυξάνουν το σύνολο των δεσμεύσεων των πετρελαιοπαραγωγών του ΟΠΕΚ+ σε 5,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Οι φόβοι για μια περαιτέρω οικονομική επιβράδυνση που θα πλήξει τη ζήτηση καυσίμων αυξήθηκαν την Παρασκευή, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνέχισε να ξεπερνά τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, υποδαυλίζοντας τους φόβους για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.
Τα υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια θα μπορούσαν να ενισχύσουν το δολάριο, καθιστώντας το πετρέλαιο ακριβότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.


Latest News

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου