Με διαθέσεις αναδιάρθρωσης θέσεων χωρίς όμως να χάνεται η έκθεση στην αγορά, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ήπια ανοδικά, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου εξαμήνου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,62% στις 1.286,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να έχει πιο προσεκτική στάση, αναδιαμορφώνοντας τις βραχυπρόθεσμες κυρίως, θέσεις της, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να «χαλά τις μεσο-μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Άλλωστε, οι καταλύτες της μέχρι τώρα ανόδου παραμένουν σε ισχύ, ήτοι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, μια σειρά από προγραμματισμένες εισαγωγές εταιρειών, η πώληση των ποσοστών που κατέχει το ΤΧΣ στις τράπεζες και η διατηρησιμότητα της ισχυρής δυναμικής των εταιρικών κερδών.

Οι ημερήσιοι ταλαντωτές

Τεχνικά, ο γενικός δείκτης παραμένει στην περιοχή των υψηλών έτους, με τη διόρθωση της Δευτέρας, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, να αποδεικνύεται εξαιρετικά βραχύβια και εντός λογικών ορίων. Με αποφορτισμένους μάλιστα τους ημερήσιους ταλαντωτές, το ανοδικό περιθώριο έχει πλέον αναθεωρηθεί προς τις 1.370 μονάδες, επίπεδο που έρχεται από το 2014 και είναι το μοναδικό υψηλό που έχει να αντιμετωπίσει ο γενικός δείκτης σε βάθος χρόνου μέχρι το 2011.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, την άνοδο οδηγούν οι Eurobank, Quest, Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Jumbo, Autohellas και Λάμδα, ενώ θετικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Cenergy, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Aegean. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών