Σταθερά ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις πιέσεις όμως σε αρκετούς τίτλους να αυξάνονται, ενισχύοντας την επιφυλακτικότητα που ούτως ή άλλως υπήρχε από το πρωί. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 1.284,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 37 εκατ. ευρώ

Η αγορά έχει εισέλθει σε μια πιο απαιτητική εξίσωση αναζήτησης θέσεων που δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια ανόδου, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους. Άλλωστε, μετά από τις εντυπωσιακές αποδόσεις του πρώτου εξαμήνου, οι κινήσεις σταδιακά θα απαιτούν περισσότερη προσοχή, πέραν του γενικού θετικού κλίματος της αγοράς.

Σε θετικά εδάφη οι ευρωαγορές

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε το τρίμηνο με άνοδο 22,9%, καταγράφοντας την υψηλότερη απόδοση μεταξύ των 38 assets που παρακολουθεί. Μετά από άνοδο 6,2% τον Ιούνιο, τα κέρδη του ΧΑ από την αρχή της χρονιάς ανέρχονται στο 39,9%, που επίσης πρόκειται για την καλύτερη απόδοση ανάμεσα στις 38 αυτές αγορές.

Πάντως, γενική ομολογία είναι ότι η τάση παραμένει ανοδική, και μάλιστα ισχυρότατη, καθώς είναι και σημαντικά ευαίσθητη στα θετικά νέα. Την ίδια ώρα, όμως, ουδείς διαφωνεί στο ότι χρειάζονται οι ρευστοποιήσεις μέρους των κερδών, ειδικά σε ακραία υπεραγορασμένα σημεία, για ρευστότητα ή/και αποκόμιση κερδών.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Πειραιώς, Aegean, Cenergy, Jumbo, Eurobank, Λάμδα, Εθνική και Βιοχάλκο, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Alpha bank και ΔΕΗ. Σε αρνητικά εδάφη όμως είναι οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΟΤΕ, Quest και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών