Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά στο 4,10%.

Οι δείκτες

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας μείωσε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,45% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του στις 7.279 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,35% και έκλεισε στις 2.593,31 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, όμως, ο Nikkei 225 υποχώρησε από το νέο υψηλό 33 ετών που κατέγραψε τη Δευτέρα, σημειώνοντας πτώση 0,98% στις 33.422,53 μονάδες, με τον Topix να καταγράφει επίσης μικρότερες απώλειες 0,62% και να κλείνει στις 2.306,37 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite αυξήθηκε ελάχιστα, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,35%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε επίσης άνοδο 0,55%, καθοδηγούμενος από τις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 0,64%.

Τα επιτόκια στην Αυστραλία

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το επίσημο ταμειακό επιτόκιο σταθερό στο 4,10%. Οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι ως προς τις προσδοκίες πριν από την απόφαση, με 16 από τους 31 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters να προβλέπουν αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης και 15 να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει το επιτόκιο.

“Μπορεί να απαιτηθεί κάποια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο σε εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία και ο πληθωρισμός”, ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της RBA, Φίλιπ Λόου.

Ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας επιβραδύνθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Αυτό ήταν βραδύτερο από το 2,85% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, καθώς και από το 3,3% που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές