Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν επιφυλακτική στάση ενόψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης κερδών του δεύτερου τριμήνου, ενώ οι συναλλαγές είναι υποτονικές και λόγω της αμερικανικής αργίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,04%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,08% στις 7.520 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,01% στις 16.082 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,07% στις 7.391 μονάδες.

Αντίρροπες δυνάμεις στις ασιατικές αγορές

Οι αγορές δείχνουν να παραμένουν υπό την αρνητική επίδραση των απογοητευτικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουνίου για το σύνολο της ευρωζώνης, καθώς η επίμονη σύσφιξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έπληξε έντονα τους υποκλάδους. Η πτώση ήταν ευρείας κλίμακας, καθώς οι έρευνες έδειξαν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, το ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα του εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάιο, μειωμένο από τα 18,4 δισεκατομμύρια ευρώ του Απριλίου, ενώ διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των αναλυτών.

Οι εξαγωγές προσγειώθηκαν στα 130,5 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο και κατά 0,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές ανήλθαν σε 116,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πρόοδο κατά 1,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά σημειώνοντας βουτιά κατά 8,6% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές