Μειωμένος τζίρος και επιλεκτικές κινήσεις είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει μεν τις στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, αλλά οι δεικτορείς δέχονται πιέσεις, δημιουργώντας μια ιδιότυπη άσκηση ισορροπίας. Ο γενικός δείκτης κινείται με οριακά κέρδη στις 1.292,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Στο… ρελαντί είναι σήμερα οι μηχανές των χαρτοφυλακίων στο ΧΑ, με την αμερικανική αργία να επιδρά, όπως συμβαίνει σχεδόν τις περισσότερες φορές, στη συμμετοχή των ξένων. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα των 1.290 μονάδων, τα υψηλά έτους και 9ετίας επίσης, δίχως να δείχνει κάποια τάση μεγαλύτερης διόρθωσης.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι κινήσεις αναλώνονται σε μικροκινήσεις στο μέτωπο των θέσεων, με τις αποκοπές να επηρεάζουν λίγο έως πολύ τους ενδιαφερόμενους τίτλους, ενώ οι αγοραστές περιμένουν μεγαλύτερη διόρθωση προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά. Ο επόμενος στόχος για τον ΓΔ είναι οι 1.330 μονάδες, ενώ αντίστοιχα η κοντινή στήριξη οι 1.265 μονάδες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Σαράντη, Ελλάκτωρ, Εθνική και Πειραιώς, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Τιτάν, Μυτιληναίος, Autohellas, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo. Από την άλλη, έντονα ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Quest, ΟΤΕ, Eurobank, Aegean, Cenergy, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών