Στη ζώνη των 1.300 μονάδων, για πρώτη φορά από το 2014, βρίσκεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να βρίσκει και πάλι τον ανοδικό του ρυθμό, παρά τις πιέσεις που δέχεται από επιλεγμένους τίτλους. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,59% στις 1.300,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 48 εκατ. ευρώ.

Αν και η αγορά είχε βάλει τις μηχανές της στο… ρελαντί , με την αμερικανική αργία να επιδρά, όπως συμβαίνει σχεδόν τις περισσότερες φορές, στη συμμετοχή των ξένων, οι αγοραστές δείχνουν να είναι παρόντες και να οδηγούν τον δείκτη υψηλότερα. Αφού, ο γενικός δείκτης κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 1.290 μονάδων, τα υψηλά έτους και 9ετίας επίσης, δίχως να δείχνει κάποια τάση μεγαλύτερης διόρθωσης, πλέον κινείται σταθερά υψηλότερα.

UBS: Γιατί οι ΗΠΑ δεν έχουν πληγεί ακόμα από μια οικονομική ύφεση

Μικροκινήσεις στο μέτωπο των θέσεων

Βέβαια, πολλά χαρτοφυλάκια αναλώνονται σε μικροκινήσεις στο μέτωπο των θέσεων, με τις αποκοπές να επηρεάζουν λίγο έως πολύ τους ενδιαφερόμενους τίτλους, ενώ οι αγοραστές περιμένουν μεγαλύτερη διόρθωση προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά. Ο επόμενος στόχος για τον ΓΔ είναι οι 1.330 μονάδες, ενώ αντίστοιχα η κοντινή στήριξη οι 1.265 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Eurobank, Cenergy και Jumbo ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Μυτιληναίος, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Εθνική, Σαράντης και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών