
Οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων κινούνταν κοντά στα υψηλά 15ετίας την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές διεθνώς τοποθετούνται αναμένοντας νέα άνοδο των επιτοκίων και διατήρησή σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η διετής απόδοση Schatz της Γερμανίας διαμορφωνόταν στο 3,31%, κοντά στο υψηλό του 3,385% στα μέσα Μαρτίου. Η άνοδος πέρα από αυτό το επίπεδο θα το ανέβαζε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Η απόδοση του 10ετούς Bund σημείωσε άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης (μ.β.) στο 2,46%, έναντι του 3,766% που κινείται τώρα η ελληνική 10ετία με την διαφορά της απόδοσης (Spread) μεταξύ τους να έχει αυξηθεί στις 130 μονάδες βάσης, την ώρα που η απόδοση της ιταλικής 10ετίας κινείται στο 4,22%, δηλαδή η Ελλάδα δανείζεται για 10 χρόνια κατά 46 μονάδες βάσης φθηνότερα της Ιταλίας.
Καμπανάκι JP Morgan για την αγορά κατοικίας στη Βρετανία
Ο Kenneth Broux, επικεφαλής εταιρικής έρευνας, συναλλάγματος και επιτοκίων στη Societe Generale, ανέφερε στο Reuters ότι τα γερμανικά κρατικά ομόλογα ακολουθούσαν τις κινήσεις των αμερικανικών και βρετανικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες.
Οι αποδόσεις των βρετανικών διετών κρατικών ομολόγων ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008 τη Δευτέρα, στο 5,406%, πάνω από 14 μονάδες βάσης, καθώς οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας συνέχισαν να ενισχύονται, μετά τα στοιχεία για τις πληθωριστικές προσδοκίες.
Η επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δημοσιεύει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου την Τετάρτη και τα στοιχεία μισθοδοσίας αναμένονται πάντα με ενδιαφέρον την Παρασκευή.
Μια άλλη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο έχει σχεδόν προεξοφληθεί και οι traders έχουν αποσύρει τα προηγούμενα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές για την αργία της 4ης Ιουλίου.


Latest News

Στόχος η «καρδιά» της αμερικανικής οικονομίας - Πώς θα απαντήσει η ΕΕ στους δασμούς Τραμπ
Οι Βρυξέλλες θα διαπραγματευθούν «από θέση ισχύος», είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης και η αποζημίωση - μαμούθ για το 2024
Ο Σέρτζιο Ερμότι έλαβε συνολική αποζημίωση 15,6 εκατ. ευρώ για το 2024 - Πάνω από το μέσο εισόδημα των CEOs στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης

Κέρδη ρεκόρ για την Illy Caffe το 2024 - Αγορές «χρυσωρυχεία» σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Διψήφιο ποσοστό αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Illycaffe - Θολώνουν τις προοπτικές οι αυξήσεις τιμών του καφέ

Στο «Rose Garden» θα... ανθίσουν δασμοί 20% - Τα νεότερα σενάρια για τις ανακοινώσεις Τραμπ
Οι πρόσθετοι δασμοί σε τομείς όπως οι εισαγωγές αυτοκινήτων και φαρμάκων θα αποφέρουν πάνω από 6 τρισ. δολάρια σε ομοσπονδιακά έσοδα

Εμπορικό πλεόνασμα 89,3 δισ. κατέγραψε η ΕΕ στα αυτοκίνητα το 2024
ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν εντός της ΕΕ το 2024

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε το «κεφάλι» του CEO στην αλυσίδα fast fashion Primark
Η αλυσίδα fast fashion Primark έχει πάνω από 450 καταστήματα σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
![Πληθωρισμός: Στο 3,1% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/inflation-600x352.png)
Άνοδος στο 3,1% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα - Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]
Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat - Η μεγαλύτερη άνοδος σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8%) - Τι λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων

Αίτηση πτώχευση κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα Hooters - Η λύση που αναζητά
Στην αίτησή της Hooters για πτώχευση ανέφερονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις στο ίδιο εύρος
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Κοιτάει μπροστά αλλά δεν ξεχνά το παρελθόν - Η ανατροπή της Gap και το μυστικό για έσοδα
«Μόνο εάν οι μάρκες είναι επίκαιρες, μπορούν να προχωρήσουν σε πωλήσεις», υπογράμμισεο CEO της Gap - Η παρουσία της στην ελληνική αγορά μέχρι το 2028