Τα ελαστικά χωρίς αέρα αποτελούν πρόκληση και εγγυώνται μεγαλύτερους χρόνους χρήσης χωρίς προβλήματα, αναφέρουν οι κατασκευαστές. Ήδη τα συγκεκριμένα ελαστικά της Michelin χρησιμοποιούνται σε 40 βαν της ταχυδρομικής υπηρεσίας La Poste στη βόρεια Γαλλία. Καθημερινά βγαίνουν πορίσματα από τη χρήση τους, σε δύσκολες καθημερινές κυκλοφοριακές συνθήκες.
Σύμφωνα με τον Philippe Dorge, υπεύθυνο της εταιρείας ταχυμεταφορών, η εταιρεία διαθέτει συνολικό στόλο 50.000 οχημάτων και αντιμετωπίζει απώλεια αέρα ελαστικού από αιχμηρό αντικείμενο μία φορά το μήνα σε τουλάχιστον 60 οχήματα. Με τη χρήση του συγκεκριμένου ελαστικού αποφεύγεται η άμεση απώλεια αέρα, άρα η περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος, με την συντήρηση να είναι ελάχιστη και ο κύκλος ζωής παρατεταμένος.
Τα all season ελαστικά κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα
Το ελαστικό δεν διαρκεί περισσότερο από ένα κανονικό και σωστά συμπιεσμένο ελαστικό. Όμως πολλοί οδηγοί δεν τηρούν την πειθαρχία του μηνιαίου ελέγχου του ελαστικού. Η απώλεια πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα και μεγάλη φθορά των ελαστικών. Η Michelin έχει υπολογίσει ότι ετησίως 200 εκατ. ελαστικά θα μπορούσαν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε χρήση εάν ανήκαν στην κατηγορία «χωρίς αέρα».
Uptis
Το πέλμα του Uptis (έτσι ονόμασε το νέο ελαστικό η Michelin) είναι παρόμοιο με ένα κανονικό ελαστικό και μπορεί να κατασκευαστεί για καλοκαιρινές, χειμερινές ή τεσσάρων εποχών εφαρμογές. Η La Poste δοκιμάζει τα ελαστικά όλων των εποχών τα αυτοκίνητά της. Σύμφωνα με την εταιρεία η κατανάλωση καυσίμου είναι ισοδύναμη με ένα κανονικό ελαστικό.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ελαστικό θα δοκιμαστεί και στην DHL Singapore. Πενήντα φορτηγά του υποκαταστήματος της εταιρείας παράδοσης δεμάτων στη νότια Ασία αναμένεται να τοποθετήσουν το πρωτοποριακό ελαστικό πριν από το τέλος του έτους, προκειμένου να βοηθήσουν στη συλλογή δεδομένων από πραγματικές συνθήκες χρήσης.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελαστικό δεν είναι προς το παρόν συμβατό για τα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω της υψηλότερης ροπής και των επιδόσεων. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ώστε τα επόμενα χρόνια το ελαστικό να μπορέσει να «φορεθεί» από όλα τα αυτοκίνητα, προσφέροντας όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά της ασφάλειας και των επιδόσεων.
Latest News
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα
Στο 93,47% το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου
H Eurobank απέκτησε το 37,5% της κυπριακής τράπεζας έναντι 750 εκατ. ευρώ προχωρά σε δημόσια πρόταση στα €4,843 ανά μετοχή
Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών της Nexi Ελλάδος
Στην πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay προστίθενται Apple Pay και Google Pay
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside