
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τους συνεργάτες του.
Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Σήμερα είχα την πρώτη μου θεσμική συνάντηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στόχος της πολιτικής μας στο υπουργείο Εργασίας είναι οι όποιες αλλαγές που θα νομοθετήσουμε να λαμβάνουν υπόψιν την μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε το σύστημα της «ΕΡΓΑΝΗΣ» να δουλεύει υπέρ και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου επισκεφθήκαμε τον Υπουργό για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Με μεγάλη χαρά ακούσαμε το νέο τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας, η οποία δίνει μια νέα ώθηση σε ένα πρόβλημα που πραγματικά απασχολεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Εκτιμώ ότι και στις άλλες προτάσεις που κάναμε στον Υπουργό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, βρήκαμε έναν Υπουργό που ακούει και όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις σε θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα ώστε οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και η χώρα να πάει μπροστά».


Latest News

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Μικρή η ανταπόκριση για τη συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με οφειλές έως 30.000 ευρώ
Μόλις 2.000 έχουν λάβει τη σύνταξη - Αργοί οι ρυθμοί υλοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του μέτρου

Τέλος χρόνου για οφειλές στους Δήμους - Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε σε 60 δόσεις
Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση - Η προσαύξηση

Η ΔΥΠΑ στον Έβρο - Πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στον Έβ
Το Νοέμβριο η ΔΥΠΑ υλοποίησε 3 νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκ. ευρώ

ΚΕΠΕ: Εκρηκτική άνοδος κατά 185% των κενών θέσεων εργασίας σε τέσσερα έτη
Τα αναλυτικά στοιχεία ανά οικονομική δραστηριότητα

Στο ΣτΕ η μάχη των επαγγελματιών για το τεκμαρτό εισόδημα
Οι επαγγελματίες ζητούν να καταργηθούν τα τεκμήρια ως αντισυνταγματικά - Την Παρασκευή η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Eurobank: Καλύτερη εικόνα για την ανεργία – Προβληματίζει η γήρανση του πληθυσμού
Το ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ-27 - Τι επισημαίνει η Eurobank στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία»

Ριζικές αλλαγές στις σχολάζουσες κληρονομιές - Τα φορολογικά κίνητρα
Πέντε μεταρρυθμίσεις για τις δωρεές στο Δημόσιο και τα Κοινωφελή Ιδρύματα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης