Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της περιοχής της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών από την περιοχή, τα οποία έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης αμβλύνθηκε.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,25% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του στις 33.338,7 μονάδες και ο Topix διολίσθησε ελάχιστα στις 2.306,03 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε επίσης 0,55% στις 2.579 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,13% στις 891,18 μονάδες.

Οι αγορές της ευρύτερης Κίνας έκλεισαν χαμηλότερα, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,6% και τον Shenzhen Component να χάνει 1%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,63%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έκλεισε επίσης χαμηλότερα κατά 1,87%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,35% και έκλεισε στις 7.253,6 μονάδες, αφού η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε τα επιτόκια στο 4,1% την Τρίτη.

Η δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών της Κίνας παρέμεινε σε θετικό έδαφος για έκτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της Caixin/S&P Global. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της Caixin για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 53,9, με βραδύτερο ρυθμό επέκτασης από το 57,1 που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

Η έρευνα αναφέρει ότι “η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι νέες παραγγελίες επεκτάθηκαν και οι δύο με σημαντικά βραδύτερους ρυθμούς από ό,τι τον Μάιο, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις ανέφεραν ηπιότερη από την αναμενόμενη ζήτηση στην αγορά”.

Την ίδια ώρα, και η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών στην Ιαπωνία παρέμεινε σε επεκτατικό έδαφος τον Ιούνιο, λόγω των ισχυρών συνθηκών ζήτησης στην οικονομία. Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Jibun Bank Japan Services μειώθηκε από το υψηλό ρεκόρ των 55,9 τον Μάιο σε 54 τον Ιούνιο.

“Η ιαπωνική οικονομία υπηρεσιών σηματοδότησε ότι οι συνθήκες ζήτησης παρέμειναν θετικές κατά τη διάρκεια του Ιουνίου”, δήλωσε ο Usamah Bhatti, οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. Τόσο η επιχειρηματική δραστηριότητα όσο και ο ρυθμός δημιουργίας νέων επιχειρήσεων ήταν από τα υψηλότερα στην ιστορία, σημείωσε ο Bhatti.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές