Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον ΟΤΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της αποκοπής μερίσματος.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,48% στις 1.293,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά δείχνει να ενεργοποιεί τις άμυνες των τίτλων που είχαν μείνει πίσω στην αναπήδηση των τελευταίων ημερών, προκειμένου να διαχειριστεί τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς, όπως είναι ο ΟΤΕ, οι τράπεζες και ο Μυτιληναίος. Έτσι, καταφέρνει να παραμένει πλησίον, αν και κάτω, των 1.300 μονάδων, το τεχνικό, δηλαδή, και ψυχολογικό ορόσημο για την συνέχεια της ανοδικής της κίνησης.

Σε βραχυπρόθεσμο όμως επίπεδο, η αγορά αναμένει τα σχόλια των ξένων για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να διαγνώσει πόσο κοντά έχει έρθει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Η απόσταση φυσικά είναι μικρή, εντούτοις η χρονική στιγμή παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό στην μεγάλων προσδοκιών αγορά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΤΕ, Πειραιώς και Μυτιληναίος δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Coca Cola, Motor Oil, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Alpha Bank και Jumbo. Σε θετικά εδάφη από την άλλη είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Cenergy, Βιοχάλκο, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα, με τα ΕΛΧΑ να είναι στο +1,90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών