Μπορεί μεν η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με το προεδρείο του ΣΕΒ να χαρακτηρίζεται «εθιμοτυπική» ωστόσο, ο σύνδεσμος εκπροσώπησης των εργοδοτών αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα των διεκδικήσεων του.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να υποδεχτεί στο γραφείο του τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη.

Πατάει «γκάζι» ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων [γραφήματα]

Τα αιτήματα

Σύμφωνα με πληροφορές η ατζέντα των εργοδοτών είναι αρκετά απαιτητική. Και μάλιστα βάζουν κι έναν καταληκτικό χρονικό ορίζοντα για τη δρομολόγηση των αντίστοιχων πολιτικών που ζητούν. Ο κ. Παπαλεξόπουλος θα μεταφέρει το μήνυμα πως «ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει σε 12 με 18 μήνες».

Θα ζητήσει λοιπόν:

1.     Δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα από την ταχεία απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

2.     Ειδικές διαδικασίες έγκρισης αδειοδότησης μεγάλων παραγωγικών επενδύσεων.

3.     Φορολογικά κίνητρα για τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

4.     Σύγχρονο πλαίσιο εργασιακών κανόνων

5.     Αντιμετώπιση του κόστους ενέργειας.

Επιπροσθέτως ψηλά στην ατζέντα των βιομηχάνων είναι και οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη με σκοπό την ταχεία εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν πρωτίστως τις όποιες αντιδικίες επιχειρήσεων με κράτος.

Εκτίμηση

Πάντως στους κόλπους της βιομηχανίας και ιδίως του ΣΕΒ η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη στην Καραγεώργη Σερβίας σκόρπισε άνεμο αισιοδοξίας, όπως λένε οι πληροφορίες.

Η διοίκηση του Συνδέσμου εκτιμά ιδιαιτέρως τον υπουργό καθώς ιδεολογικά αλλά και από το έργο του στα παραγωγικά υπουργεία άφησε ένα στίγμα αναπτυξιακό και ιδίως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Άρα στην Ξενοφώντος θεωρούν ότι υπάρχει κοινή γλώσσα, κοινός κώδικας επικοινωνίας.

Μένει να φανεί, αν ισχύει κάτι τέτοιο, και από την πρώτη συνάντηση…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις