![SAIC Motor: Προγραμματίζει την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας στην Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/8A5064131BB142DD9A21791A667D1151.jpg)
Η SAIC Motor, η μεγαλύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, προγραμματίζει την κατασκευή μιας εργοστασιακής μονάδας στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Την προηγούμενη χρονιά, οι πωλήσεις της SAIC Motor στην ευρωπαϊκή αγορά ξεπέρασαν τα 100.000 οχήματα. Με την αύξηση του όγκου των εξαγωγών της εταιρείας, η κατασκευή μιας βιομηχανικής μονάδας για την τοπική παραγωγή οχημάτων έχει εξελιχθεί σε προτεραιότητα για τη SAIC Motor, σύμφωνα με τον Γιου Ντε, αναπληρωτή πρόεδρο και αρμόδιο διευθυντή της SAIC Motor για τις διεθνείς πωλήσεις.
Γιατί ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας δυσκολεύεται να βρει μετρητά
Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η αναφερόμενη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την έδρα της στη Σαγκάη κατέγραψε πωλήσεις 530.000 οχημάτων στο εξωτερικό, με ετήσια αύξηση 40%.
Οι πωλήσεις των οχημάτων της εταιρίας στο εξωτερικό ξεπέρασαν το 1,01 εκατομμύριο μονάδες το 2022, ενώ αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν το 1,2 εκατομμύριο μονάδες τη χρονιά που διανύουμε.
Παραδόσεις – ρεκόρ
Στο μεταξύ, παραδόσεις ρεκόρ στην κινεζική αγορά πέτυχαν για τα ηλεκτρικά οχήματά τους τόσο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla όσο και ο βασικός εγχώριος ανταγωνιστής της, BYD, κατά το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της China Passenger Car Association (CPCA). Αυτή η εικόνα της αγοράς αντανακλά την ένταση του ανταγωνισμού των εταιρειών για τα μερίδια του κλάδου.
Η Tesla πούλησε 93.680 ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα τον Ιούνιο, αυξημένα κατά 18,72% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη παρέδωσε 78.906 κινεζικής κατασκευής οχήματα Model 3 και Model Y, μετά την ολοκλήρωση της πολιτικής των lockdown για την covid-19 στην μεγάλη κινεζική αυτή πόλη.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 247.217 αυτοκίνητα συνολικά στη χώρα κατά το δίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, τα περισσότερα από τότε που ξεκίνησε να παραδίδει οχήματα από τη Σαγκάη στις αρχές του 2020, όπως έδειξαν επίσης τα στοιχεία. Η Tesla ανέφερε παραδόσεις ρεκόρ 466.140 οχημάτων της παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Η κινεζική ανταγωνίστρια BYD, με τις σειρές αυτοκινήτων της Dynasty and Ocean, ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, είδε τις πωλήσεις της τον Ιούνιο να αυξάνονται κατά 88,16% σε ετήσια βάση και να ανέρχονται σε 251.685 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CPCA.
Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που οι μηνιαίες πωλήσεις της BYD ξεπέρασαν τα 250.000 οχήματα και σήμαινε ότι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, η BYD παρέδωσε 700.244 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η CPCA εκτίμησε τις συνολικές πωλήσεις επιβατικών οχημάτων νέας ενέργειας – τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και με στις διεθνείς αγορές μέσω εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών – σε 740.000 μονάδες τον Ιούνιο, αριθμός αυξημένος κατά 30% από πέρυσι.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου