
Την εταιρεία Lamda Marinas Investments ανακύρηξε ως προτιμητέο επενδυτή στον διαγωνισμό για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από την αποσφράγιση της ανεξάρτητης αποτίμησης και της οικονομικής προσφοράς που υπέβαλε η εταιρεία στις 13 Ιουνίου 2023. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και ο έλεγχος των δικαιολογητικών της οικονομικής προσφοράς.
Τέσσερα σχήματα για τη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών στην Κέρκυρα
Η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο προτιμητέος επενδυτής με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών. Μέρος του τιμήματος θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ενώ το υπόλοιπο θα αποτελεί ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου και θα καταβάλλεται ετησίως. Επιπρόσθετα, πέραν του καταβληθέντος τιμήματος, οι επενδύσεις για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας αναμένεται να υπερβούν τα 50 εκατ. ευρώ.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο ελεγκτικό συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ τα κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
H αδειοδοτημένη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών αναψυχής βρίσκεται εντός του Λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του Σταθμού Επιβατών. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 98 σκάφη μήκους έως 140 μέτρων και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ., η οποία μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει έκταση περίπου, κατά μέγιστον, 100.000 τ.μ.
Η ανάπτυξη της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του και αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές υποδομές τόσο στο Ιόνιο όσο και της χώρας εν γένει.


Latest News

Trump Tower και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» ο Οργανισμός Τραμπ αναζητεί το κατάλληλο μέρος στη χώρα μας όπου θα χτιστεί ο νέος ουρανοξύστης

Το Κολωνάκι βρίσκει πάλι τη λάμψη του – Επιστρέφουν retailers και επενδυτές real estate
Το Κολωνάκι ύστερα από το «στραπάτσο» της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας γνωρίζει άνθηση επενδύσεων στα εμπορικά ακίνητα

Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη το 2025-2028 - Πρωτιά για την Ελλάδα
Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια αγορά ακινήτων που δεν καταρρέει αλλά ούτε και προσφέρει ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση
![Ακίνητα: Καλπάζουν οι τιμές – Αυξάνεται το κατασκευαστικό κόστος στην οικοδομή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/28_03_ot_deikths_ktiria_ΕΧΟ-600x352.png)
Ζαλίζουν οι τιμές ακίνητων - Στα ύψη το κόστος της οικοδομής [γραφήματα]
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα επιτείνοντας το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την Golden Visa και το Airbnb

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Νέα δεδομένα για το bonus δόμησης - Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή κατά οικοδομικής άδειας
Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή κατά οικοδομικής άδειας που κάνει χρήση των μπόνους δόμησης και απορρίπτεται από το ΣτΕ ως εκπρόθεσμη

Πόσοι Έλληνες έχουν δεύτερη κατοικία – Το βασικό κριτήριο για την αγορά ακινήτου [πίνακας]
Αποκαλυπτική έρευνα της RE/MAX για τις νέες τάσεις στην κτηματαγορά - Τι ισχύει σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη
![Διαμερίσματα: Προσέγγισαν τα προ κρίσης χρέους επίπεδα οι τιμές το 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/evakinita6045-1024x682-1-600x400.jpg)
Πώς οι τιμές στα διαμερίσματα έφτασαν σε επίπεδα προ κρίσης [γραφήματα]
Τι δείχνει ανάλυση της Eurobank για τις τιμές στα διαμερίσματα - Η σύγκριση Ελλάδας με Ευρωζώνη

Το εργοστάσιο του Κεράνη στον Πειραιά γίνεται... κατοικίες – Ο ρόλος της Golden Visa
Βιομηχανική μονάδα στον Πειραιά θα μετατραπεί σε ένα συγκρότημα με 408 κατοικίες, καταστήματα, χώρους εστίασης και γραφεία

Σπίτι μου 2: Οι αγοραστές δεν τσιμπάνε πια με τα σπίτια «χρέπια» – Καμπανάκι για στρέβλωση της αγοράς
Το πολυδιαφημισμένο «Σπίτι μου 2» ενέτεινε τη στρέβλωση στην αγορά ακινήτων υποστηρίζουν αναλυτές. Πλέον πολλοί αγοραστές δεν είναι διατεθειμμένοι να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά για σπίτια «χρέπια».