Συνέχεια στη διορθωτική πορεία δίνει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπαθεί να θέσει κάποια αναχώματα, οι πιέσεις ειδικά από τους πρωτοπόρους της ανόδου είναι μεγάλες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,39% στις 1.274,72 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά χρειαζόταν μία καλή διόρθωση για να μπορέσει να ανασυνταχθεί και να δοκιμάσει με αξιώσεις το εμπόδιο των 1.300 μονάδων. Και όσο παραμένει η διόρθωση πάνω από το επίπεδο των 1.230 – 1.260 μονάδων δεν ανησυχεί τους long, οι οποίοι παραμένουν στην αγορά, αλλά εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιλεκτικοί στις εντολές τους.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται η διολίσθησή τους

Πρωταγωνιστές

Βασικά χαρακτηριστικά της διόρθωσης αυτής της εβδομάδας πάντως είναι ότι οι πρωταγωνιστές της είναι οι πρωτοπόροι της ανόδου της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο τζίρος έχει υποχωρήσει αισθητά, ενώ γίνεται και κάποιο rotation στις επιλογές των αγοραστών. Και αυτά τα χαρακτηριστικά στην παρούσα δεν ανησυχούν τους παροικούντες της Λ. Αθηνών, καθώς κάθε μείωση της τιμής αποτελεί επί τους παρόντος ευκαιρία τοποθετήσεων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Μυτιληναίος, Τιτάν, Jumbo, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Quest και Eurobank ηγούνται της πτώσης, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Cenergy, Εθνική, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Autohellas, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, με τη Λάμδα να κερδίζει 1,67% και η Coca Cola στο +1,98%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών