
Μια ακόμη διεθνής εταιρεία κρουαζιέρας επιλέγει ελληνικό λιμάνι και συγκριμένα τη Θεσσαλονίκη για λιμάνι αφετηρίας των πλοίων της. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία luxury κρουαζιέρας η Crystal Cruises ανακοίνωσε ότι από το 2025, η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει home port για το κρουαζιερόπλοιο Crystal Symphony. Η εταιρεία θα χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για πλήρη turnarounds, συστήνοντας στους επιβάτες της έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται ως πραγματικό κρυμμένο διαμάντι.
Θεσσαλονίκη: Δυο κρουαζιερόπλοια «εγκαινιάζουν» τον νέο επιβατικό σταθμό
«Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα χρησιμεύσει ως home port για το Crystal Symphony μας, από το 2025″, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Port Operation/Itinerary Planning & Fuel Management της Crystal Σπύρος Αλμπέρτης. “Για την Crystal, η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως home porting destination είναι μια στρατηγική απόφαση, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετικές εμπειρίες στους επιβάτες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές ευκαιρίες της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες του λιμανιού της, θα προσφέρουν ιδανικές αναμνήσεις στους επισκέπτες του Crystal Symphony».

Ικανοποίηση στον ΟΛΘ
Την ικανοποίηση της για την επιλογή εξέφρασε και η Chief Commercial Officer & Director of Strategic Communications της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα. «Η σημαντική αυτή εξέλιξη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη ΟΛΘ Α.Ε., ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στον τομέα της διεθνούς κρουαζιέρας», πρόσθεσε. «Ταυτόχρονα, η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της πόλης της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Συνεχίζουμε δυναμικά τις επενδύσεις μας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την περαιτέρω αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας και την ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου προορισμού θαλάσσιου τουρισμού», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί ότι η Crystal έχει επίσης προσθέσει τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των προορισμών της το 2024 ως λιμάνι προσέγγισης.
Το Crystal Symphony υποβάλλεται επί του παρόντος σε εκτεταμένη ανακαίνιση στην Τεργέστη της Ιταλίας. Το πλοίο θα φιλοξενεί 606 επιβάτες και οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες, ανανεωμένες σουίτες με χειροποίητα φινιρίσματα και το νέο Aurōra Spa που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης μια νέα εμφάνιση για τα εστιατόρια ειδικής εστίασης Umi Uma και Osteria d’Ovidio, ένα νέο γήπεδο pickleball, ανανεωμένη ψυχαγωγία και εκδηλώσεις και μια κορυφαία στον κλάδο αναλογία χώρου προς φιλοξενούμενο (1 προς 93,1 κυβικά πόδια).
Όσον φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης η Crystal τονίζει ότι έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής του θέσης, καθώς είναι ένα από τα λίγα λιμάνια στον κόσμο όπου τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται στην καρδιά της πόλης και επίσης πολύ κοντά σε σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία της Βόρειας Ελλάδας (Αρχαία Πέλλα, Βεργίνα, Άγιο Όρος, Αμφίπολη κ.λπ.).


Latest News

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group

Ένταξη του έργου «βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμένα Γαλατά»
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση-επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά

Κίνα: Ξένοι αγοραστές τροφοδοτούν τον ναυπηγικό τομέα και τη ναυτική της άνοδο
Η Κίνα διαθέτει κυρίαρχο εμπορικό ναυπηγικό τομέα και σημαντική ανάπτυξη στις ικανότητες ναυπήγησης για το πολεμικό ναυτικό της

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία «European Shipping Summit 2025»

ECSA: Καμπανάκι για την πρόταση Τραμπ για τέλη στα κινεζικής κατασκευής πλοία
Επιστολή έστειλε η ECSA που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό στόλο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στις ΗΠΑ