
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ιλον Μασκ θα επιλέξει την Γαλλία για μια σημαντική επένδυση που σχετίζεται με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.
Ο Μασκ συναντήθηκε πρόσφατα με αξιωματούχους της γαλλικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς διερευνά επιλογές για μονάδες παραγωγής μελλοντικά.
Ερωτηθείς εάν μια επένδυση θα μπορούσε να έχει σχέση με τις κυψέλες συσσωρευτών ή με άλλους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Tesla, ο Μπρούνο Λε Μερ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι «πολλές επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».
«Ο ίδιος (ο Μασκ) γνωρίζει ότι θα ήταν ευπρόσδεκτος στην Γαλλία» δήλωσε ο Λε Μερ προσθέτοντας «Είναι στο χέρι του να λάβει την απόφαση».
Tesla: Πατά φρένο στις αγγελίες για εργασία – Ο Μασκ περιορίζει τις προσλήψεις
Ανοιχτή πρόσκληση
Υπενθυμίζεται πως το Παρίσι είχε απευθύνει ανοιχτό προσκλητήριο στον Ιλον Μασκ και την Tesla για να κατασκευάσει εργοστάσιο στη χώρα, παρόλο που απειλεί το Twitter με απαγόρευση.
«Το επόμενο Gigafactory στη χώρα», είχε δηλώσει ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της χώρας στο CNBC, στην πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση μέχρι σήμερα ότι η Γαλλία επιθυμεί τις επενδύσεις του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.
«Θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο Tesla στη Γαλλία, έχει γίνει μεγάλη προσπάθειαγια να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και μπορεί να συμβεί», ανέφερε ο Jean-Noel Barrot στο συνέδριο Viva Tech στο Παρίσι.
Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος.
«Έχουμε επίσης επενδύσει σε έναν ολόκληρο τομέα ηλεκτρικών μπαταριών, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε ότι η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατό μέρος στην Ευρώπη για να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla», πρόσθεσε ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών.
Ο Μασκ αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής Viva Tech – ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά συνέδρια της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση θα έχει σημαντική παρουσία. Ο Μασκ βρίσκεται στο «κυνήγι» μιας νέας τοποθεσίας Gigafactory, εκτός από τα μεγάλα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.
Ο Barrot επαίνεσε τον Μασκ ως «μεγάλο εφευρέτη, πιθανώς έναν από τους σπουδαιότερους των αρχών αυτού του αιώνα».


Latest News

Deals: Εριξαν ταχύτητα με την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Η πτώση του χρηματιστηρίου και η αβεβαιότητα πολιτικής από την κυβέρνηση Τραμπ έχουν εμποδίσει την πολυπόθητη ανάκαμψη των deals

ΗΠΑ: O Τραμπ υποδέχθηκε σε λαμπρή τελετή την ελληνική ομογένεια για την 25η Μαρτίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο την ελληνική ομογένεια με αφορμή την επέτειο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το χάος του Τραμπ μετατρέπει τις ελβετικές τράπεζες σε καταφύγιο για τους πλούσιους Αμερικανούς
Οι εταιρείες που διαχειρίζονται διασυνοριακές συναλλαγές βλέπουν αυξημένο ενδιαφέρον Αμερικανών να σταθμεύσουν τα χρήματά τους στην Ελβετία

Η μεγάλη φυγή των baby boomers - Ποια επαγγέλματα «ξεμένουν» από εργαζόμενους συνταξιοδοτήσεων
Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν εκτιναχθεί από το 2021 και μετά, ξεπερνώντας ή φλερτάροντας με το ψυχολογικό όριο των 200.000 ετησίως.

Σχέδιο για επιστροφή της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια μετά από 38 χρόνια
Σχέδιο επαναφοράς της πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία - Οι στόχοι και οι προβλέψεις έως το 2050

Πρόστιμα έως 500.000 ευρώ για σπατάλες τροφίμων στην Ισπανία
Νόμος για να μειωθεί κατά 50% η φύρα στο λιανικό εμπόριο και κατά 20% στη βιομηχανία τροφίμων

Τζέι Κλέιτον: Ο εξ απορρήτων του Τραμπ και άνθρωπος των ειδικών αποστολών, υποψήφιος για «σερίφης» της Wall Street
Ο Τζέι Κλέιτον θα αναλάβει μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ - Το παρελθόν του και οι ανησυχίες που φέρνει ο νέος πρόεδρος

Αναταραχές στην αγορά από το νέο σύστημα φόρτισης της BYD - Η αντίδραση Μασκ
Τα έσοδα της BYD ξεπέρασαν για πρώτη φορά το όριο των 100 δισ. δολαρίων

Ποια είναι η startup που απέρριψε προσφορά 800 εκατ. δολ. της Meta;
Η νοτιοκορεατική startup, FuriosaAI απέρριψε την προσφρορά των 800 εκατ.δολ. της Meta για λόγους επιχειρηματικής στρατηγικής

Τουρκία: Πώς το «φλερτ» της Wall Street εξανεμίστηκε σε μισή ώρα – Το χρονικό της βουτιάς της λίρας
Σημαντικές ρωγμές στην προσπάθεια των Τούρκων αξιωματούχων να προσελκύσουν επενδυτές στη λίρα και στα ομόλογα