Για «ανατολίτικο παζάρι» ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου φαίνεται πως ετοιμάζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως ετοιμάζεται να άρει τις αντιρρήσεις της χώρας του για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εφόσον λάβει κάποια ανταλλάγματα ένα εκ των οποίων φαίνεται πως είναι η πώληση F-16 από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα.

Αντιδράσεις Αμερικανών βουλευτών για τη πώληση των F-16 στην Τουρκία – «Να μην χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδος»

Ο Τζο Μπάιντεν ελπίζει να αδράξει την ευκαιρία της Συνόδου για να πείσει την Τουρκία να άρει το βέτο της για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν θα ενδώσει στις εκκλήσεις για ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

Μάλιστα το εν λόγο σενάριο ήρθε να περιπλέξει μία «περίεργη» δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ στο CNN. Συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως υπάρχει στο τραπέζι ταυτόχρονη ενίσχυση τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας αλλά και ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Η Τουρκία αναζητά τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16. Και ο (Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος) Μητσοτάκης στην Ελλάδα αναζητά επίσης κάποια βοήθεια», είπε αρχικά ο Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος