Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές όμως να αναμένουν μια εβδομάδα πολλών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας της περιοχής.

Επίσης, θετικά λειτούργησε και η επίσκεψη της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, στο Πεκίνο, η οποία δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν “άμεσες” και “παραγωγικές”.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,61% και έκλεισε στις 32.189,73 μονάδες, επεκτείνοντας το αρνητικό του σερί σε πέντε ημέρες, με τον Topix να σημειώνει απώλειες 0,61% και να κλείνει στις 2.243,33 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε 0,24% χαμηλότερα στις 2.520,7 μονάδες, επίσης καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, ενώ ο Kosdaq είχε απώλειες 0,8% για να κλείσει στις 860,25 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,54% στις 7.004 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 27 Μαρτίου. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε και σημείωσε άνοδο 0,42%, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να κλείνουν επίσης όλες υψηλότερα. Ο Shanghai Composite κέρδισε 0,18% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,5% τη Δευτέρα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alibaba στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 3,2%, εν μέσω ελπίδων ότι ο πολυετής έλεγχος του χρηματοπιστωτικού της βραχίονα Ant Group θα λάβει τέλος. Το πρόστιμο ύψους 7,12 δισ. γιουάν (985 εκατ. δολάρια) που επέβαλαν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές στην Ant Group την Παρασκευή για παραβιάσεις νόμων και κανονισμών φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της διετούς καταστολής του Πεκίνου στις εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 5,4% σε ετήσια βάση, περισσότερο από την πτώση 5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ η μέτρηση σε μηνιαία βάση μειώθηκε κατά 0,2%.

Πάντως, πλήθος στοιχείων αναμένονται αυτήν την εβδομάδα στο οικονομικό μέτωπο. Την Τρίτη αναμένεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Αυστραλίας τον Ιούλιο, καθώς και τα νέα δάνεια και η προσφορά χρήματος από την ηπειρωτική Κίνα για τον ίδιο μήνα.

Την Τετάρτη θα δημοσιευθεί το ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας για τον Ιούνιο, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού και οι παραγγελίες μηχανημάτων από την Ιαπωνία. Θα δημοσιευθούν επίσης η βιομηχανική παραγωγή και ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ινδίας.

Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Σιγκαπούρης για το δεύτερο τρίμηνο, αφού το πρώτο τρίμηνο του έτους είχε σημειώσει συρρίκνωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Θα δημοσιευθεί επίσης η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον μήνα Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές