Με μικτές διακυμάνσεις κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές προετοιμάζονταν για μια σειρά στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα αλλά και για την έναρξη της περιόδου των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,37% στις 33.858 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 4.402 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,23% στις 13.629 μονάδες.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας αποκτούν μεγάλη σημασία, μετά και τη διακοπή των αυξήσεων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. Η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται την Τετάρτη, ενώ ακολουθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού – ένα μέτρο των πιέσεων στις τιμές χονδρικής – την Πέμπτη.

Τριμηνιαία αποτελέσματα

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα τριμηνιαία αποτελέσματα από τις BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citi, τις επόμενες ημέρες. “Πιστεύουμε ότι τα κέρδη του S&P 500 θα αντιμετωπίσουν σημαντικές πιέσεις κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους και θα εισέλθουν σε πτωτική πορεία”, έγραψε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Edward Stanley. “Ο λόγος είναι η αρνητική λειτουργική μόχλευση – όταν η αύξηση του κόστους υπερβαίνει την αύξηση των πωλήσεων, η αύξηση των κερδών δέχεται ισχυρό πλήγμα”.

Τα αποτελέσματα όμως που θα τραβήξουν τα βλέμματα είναι αυτά της JP Morgan, καθώς προφανώς θα αποτυπώσουν τις συνέπειες των τραπεζικών χρεοκοπιών αυτής της άνοιξης και την επακόλουθη διαρροή καταθέσεων σε όλο το σύστημα. Όπως πάντα, τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και του τραπεζικού τομέα θα παρακολουθούνται στενά.

«Η JPM θα μπορούσε να εκπλήξει προς τα πάνω όσον αφορά τις συνέργειες εσόδων από τη συμφωνία με τη First Republic», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Richard Ramsden. «Η WFC θα πρέπει να επωφεληθεί από τη μικρότερη έκθεση στις κεφαλαιαγορές, δεδομένης της αναμενόμενης αδυναμίας αυτών των επιχειρήσεων στο τρίμηνο, καθώς και από τις δυνητικά καλύτερες, ιδιοσυγκρασιακές τάσεις του περιθωρίου κέρδους».

Πάντως, τα στοιχεία της FactSet που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να αναφέρουν πτώση των κερδών κατά 7,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η οποία θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, ο κλάδος της Ενέργειας αναμένεται να δει τα κέρδη της να μειώνονται κατά 48,3% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τομείς όπως οι Καταναλωτικές Διακριτικές Δαπάνες και οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας – που αποτέλεσαν το κλειδί για το φετινό ράλι – προβλέπεται να δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 26% και 12% το δεύτερο τρίμηνο, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street