Πέριξ των 1.290 μονάδων βρέθηκε και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και κατάφερε να κινηθεί με σημαντικά κέρδη, ο τζίρος του έμεινε πολύ χαμηλά, αποτυπώνοντας την επιλεκτικότητα πολλών χαρτοφυλακίων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,99% στις 1.290,90 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 72,5 εκατ. ευρώ.

Αν και όσο εξελισσόταν η συνεδρίαση οι αγοραστές κατάφεραν να «εξουδετερώσουν» τα βαρίδια που υπήρχαν, το ΧΑ δεν κατάφερε να αλλάξει επίπεδο και να δώσει το μήνυμα ότι θα δοκιμάσει τα υψηλά του έτους στις 1.300 μονάδες, με τον τζίρο να καθηλώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι αγοραστικές πρωτοβουλίες ήταν τόσες ώστε να μην προστίθεται ρίσκο, μετά την αδυναμία της αγοράς να διαπεράσει τις 1.300 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι χρειάζεται η συσσώρευση προκειμένου να ισχυροποιηθούν οι στηρίξεις της αγοράς. Το ποιοτικό χαρακτηριστικό όμως είναι η διάχυση του ενδιαφέροντος σε περισσότερους τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, επιβεβαιώνοντας ότι το ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί, παρά την δυναμική άφιξη του καλοκαιριού.

Μικτές διακυμάνσεις και αναμονή στη Wall Street

Πάντως, στο ερώτημα της αγοράς για το αν η ανοδική δυναμική έχει εξαντληθεί ήρθε σήμερα να απαντήσει η Morgan Stanley, αναφέροντας ότι ο κλάδος σηματωρός της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, ο τραπεζικός, έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου ακόμη. Με 36% μέση ανοδική πορεία προς τους στόχους τιμών, μας αρέσει ο ελληνικός τραπεζικός τομέας στο σύνολό του, σημειώνει η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εικόνα παραμένει συμπαγής, παρά την προσπάθεια για ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, που εξαιρώντας μια συνεδρίαση, δεν υπήρξε ούτε καν εκείνο το κρίσιμο μέγεθος που θα ανησυχήσει. Επομένως, η ανάλυση παραμένει ως έχει, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 1330 μονάδες, με πρώτη στήριξη την περιοχή των 1.265 και κύρια των 1.235 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean και Σαράντης ηγήθηκαν της ανόδου με κέρδη 4,13% και 4% αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος σε Πειραιώς, Jumbo, Ελλάκτωρ, Εθνική, Cenergy, Alpha Bank, Autohellas, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Θετικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αρνητικά οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Eurobank και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών