Σε ακυρώσεις πτήσεων προχώρησαν η Easyjet και άλλοι μεγάλοι αερομεταφορείς, ξυπνώντας μνήμες του περσινού καλοκαιριού, όταν στα αεροδρόμια της Ευρώπης επικράτησαν συνθήκες χάους λόγω ελλείψεων προσωπικού και απεργιών των εργαζομένων.
Αεροπορικά ταξίδια: Το «χάος» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια φεύγει, τα ακριβότερα εισιτήρια… παραμένουν
Συγκεκριμένα, η Easyjet ακύρωσε 1.700 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι από το Gatwick στο Λονδίνο, επικαλούμενη διαταραχές στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, σημάδι ότι οι αεροπορικές εταιρείες καταργούν προληπτικά τις πτήσεις για να περιορίσουν το ταξιδιωτικό χάος.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το Gatwick αναδείχθηκε «πρωταθλητής» μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις πιο εκτεταμένες διαταραχές πτήσεων. Όπως προέκυψε από έρευνα της εταιρείας δικαιωμάτων επιβατών AirHelp, το 54% των πτήσεών του εμπίπτουν στα κριτήρια της διαταραχής της ομαλής εφαρμογής των πτητικών προγραμμάτων.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός αερομεταφορέας της Ευρώπης απέσυρε 1.700 πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, επηρεάζοντας περίπου 180.000 επιβάτες. Αυτό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, αντιστοιχεί σε λιγότερες της μίας ημέρας πτήσεις. Η Easyjet, είπε ο ίδιος, πραγματοποιεί περισσότερες από 90.000 πτήσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αιχμής.
Οι πελάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με άλλη πτήση ή να τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.
Ο εκπρόσωπος της Easyjet είπε ακόμη ότι οι προσαρμογές πτήσεων θα βοηθήσουν στη μείωση των προκλήσεων που παρουσιάζει ο συμφορημένος εναέριος χώρος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των καθυστερήσεων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.
Και άλλοι μεγάλοι αερομεταφορείς
Στο προβληματικό για ακόμη ένα καλοκαίρι τοπίο στα αεροδρόμια, η EasyJet δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα.
Οι Ryanair, Air France-KLM και Deutsche Lufthansa έχουν επίσης ακυρώσει πτήσεις, επικαλούμενες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και διαταραχές στη λειτουργία των αεροδρομίων.
Ούτε λίγο ούτε πολύ επβιεβαιώνεται ο εφιάλτης των αεροπορικών εταιρειών, αλλά και των διαχειριστών των ευρωπαϊκών αεροδρομίων για επανάληψη του περσινού χάους.
Ο οργανισμός Eurocontrol που επιβλέπει τον εναέριο χώρο στην Ευρώπη,έχει από νωρίς προειδοποιήσει ότι όσοι ταξιδέψουν το καλοκαίρι θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς μπορεί να βιώσουν μεγάλες καθυστερήσεις σε προορισμούς όπως η Αθήνα, η Μασσαλία και η Βουδαπέστη.
Ας σημειωθεί ότι η 6η Ιουλίου ήταν η πιο πολυσύχναστη ημέρα για την εμπορική αεροπορία παγκοσμίως με 134.386 πτήσεις, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο ιστότοπος FlightRadar24.
Latest News
Ποια είναι η τολμηρότερη αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη;
Η Middle East Airlines είναι ο μόνος αερομεταφορέας που εξυπηρετεί τη χώρα εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών και μαχών με τη Χεζμπολάχ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης μήνυσε το X του Έλον Μασκ
Ο Μπερνό μηνύει το Χ για αναδημοσίευση άνευ καταβολής δικαιωμάτων από ειδησεογραφικά μέσα του
Από... Εξολοθρευτής, μεγαλοστέλεχος εταιρείας της λίστας Fortune 500
Ο Άρνολντ Σβαρτσνέγκερ γίνεται ο Εξολοθρευτής για ένα μεγάλο πρόβλημα της γενιάς του.
Οι BRICS στο... τιμόνι των G20 για έναν ακόμη χρόνο
Η Σύνοδος Κορυφής του Ρίο ντε Τζανέιρο ακολουθεί αυτή του Νέου Δελχί (Ινδία) και συνερχεται πριν απο αυτη του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), δίνοντας στις 3 χώρες μέλη των των BRICS τη δυνατότητα να διαμορφώσου την ατζέντα των G20
Ο κρατικός κολοσσός καπνού της Κίνας ανθεί, κόντρα σε παγκόσμιες τάσεις
Η China Tobacco είναι σχεδόν μονοπώλιο σε ένα έθνος θεριακλήδων
Πώς οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια στην εργασία
Τα υψηλά επίπεδα απουσιών που προκαλείται από ασθένεια μετά την πανδημία δημιουργούν προβλήματα στους εργοδότες
Ύφεση και ακυβερνησία απειλούν Γαλλία και Γερμανία
Παρεμφερή προβλήματα αντιμετωπίζουν ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπαρνιέ. Θέλουν να υλοποιήσουν συγκεκριμένους στόχους, αλλά τους λείπουν τα χρήματα.
Απρόσμενη ανάπτυξη της ισραηλινής οικονομίας εν μέσω πολέμου
Παρά τον πόλεμο το ΑΕΠ του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο
«Taramagate»: Τι συμβαίνει στη Βρετανία με την έλλειψη ταραμοσαλάτας
Η απεργία σε ένα εργοστάσιο στη Βρετανία έχει προκαλέσει πανικό στους Λονδρέζους που διαμαρτύρονται για την ταραμοσαλάτα
Σίγουρος για τον πληθωρισμό παρά τις υψηλές υπηρεσίες o Λουίς ντε Γκίντος
Η οικονομία έχει απογοητεύσει πρόσφατα, καθώς η κατανάλωση παραμένει αδύναμη, δήλωσε ο Λουίς ντε Γκίντος