
Για νέες αυξήσεις επιτοκίων που «βρίσκονται στα σκαριά» προϊδέασε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), με απώτερο στόχο να μειωθεί ο «κολλημένος» πληθωρισμός, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Andrew Bailey (φωτο) θα αναφερθεί σήμερα στον θετικό αντίκτυπο που είχαν στη βρετανική οικονομία οι 13 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του πληθωρισμού, αλλά ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών.
«Μπροστά σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις, η νομισματική πολιτική έχει αυστηροποιηθεί. Τους τελευταίους είκοσι μήνες, έχουμε αυξήσει το τραπεζικό επιτόκιο κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Αναμένουμε ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις θα υποχωρήσουν καθώς ο μετρούμενος πληθωρισμός πέφτει», αναμένεται να σημειώσει μεταξύ άλλων.
Λονδίνο: Σε συναγερμό το τραπεζικό σύστημα
Η BoE να «κάνει καλά τη δουλειά»
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας θα επιμείνει ότι η BoE πρέπει να «κάνει καλά τη δουλειά» για να μειώσει περαιτέρω τον πληθωρισμό παρά τα προβλήματα που προκαλεί στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν πληγεί μέσω του υψηλότερου κόστους στεγαστικών δανείων και δανεισμού.
Ο διοικητής της BoE μεταξύ άλλων αναμένεται να επισημάνει πως «είναι ζωτικής σημασίας να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, να εκπληρώσουμε την εντολή μας να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% και να παρέχουμε το περιβάλλον σταθερότητας των τιμών στο οποίο η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να ευδοκιμήσει».
Ο Bailey αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα των μισθών προειδοποιώντας πως «τόσο οι αυξήσεις των τιμών όσο και των μισθών με τους τρέχοντες ρυθμούς δεν συνάδουν με τον στόχο για τον πληθωρισμό».


Latest News

Κίνα για δασμούς: «Δεν θα πέσει δα και ο ουρανός να μας πλακώσει»
Η Κίνα δεν τρομάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και βασίζεται στην «τεράστια εσωτερική αγορά» των 1,4 δισ. καταναλωτών

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ