Με τον καλύτερο τρόπο έκανε το άλμα πάνω από τις 1.300 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς διαπέρασε το επίπεδο που το είχε δυσκολέψει με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων του και με αρκετά καλό τζίρο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,05% στις 1.317,35 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Μετά από αρκετές ημέρες συσσώρευσης κατάφερε να βρει το δρόμο για τα υψηλά της 10ετίας, μετά και το νέο γύρο κατάθεσης της εμπιστοσύνης των ξένων αναλυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Η δυναμική μάλιστα ήταν εκκωφαντική, με οδηγό τις θετικές συστάσεις για τις ελληνικές εισηγμένες των ξένων, παραβλέποντας ως μη γενόμενο το ισχυρό ράλι ανόδου που ήδη έχει καταγραφεί. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΔ παραμένει μπροστάρης σε εξαμηνιαία απόδοση +35%, αφήνοντας πίσω όλους τους μεγάλους των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Wall Street: Δεύτερη ημέρα ανοδικών προσπαθειών

Το ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε ότι παραμένει ισχυρό, με τους αναλυτές διεθνώς να συγκλίνουν σε τιμές στόχους για τους περισσότερους τίτλους του 25άρη αρκετά ανώτερους από τα τρέχοντα επίπεδα. Και όσο πλησιάζουμε στις ετυμηγορίες τους για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, τόσο το κλίμα παραμένει θετικό και τόσο οι επενδυτές δεν θα θέλουν να μείνουν έξω πριν τη στιγμή της εισροής των θεσμικών κεφαλαίων.

Ο τραπεζικός κλάδος επανήλθε δυναμικά

Επίσης, ο τραπεζικός κλάδος επανήλθε δυναμικά στο επίκεντρο σήμερα, με τους επενδυτές να επιστρέφουν με την προοπτική των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πλήρη εκκαθάριση των προβληματικών δανείων. Ο Ηρακλής ΙΙΙ είναι ανάμεσα στα μέτρα που προωθούνται από την οικονομική ηγεσία, προσθέτοντας επιπλέον ποιοτικές προοπτικές σε ένα κλάδο που δείχνει να απαλλάσσεται από την κακή «κληρονομιά» της κρίσης.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι αναλυτές που θεωρούν ότι μια πολιτική που θα βελτιώσει τις προϋποθέσεις στην ελληνική κεφαλαιαγορά, όπως και η μείωση της επιβάρυνσης των συναλλαγών, μόνο θετικά θα λειτουργήσει σε μια αγορά που ετοιμάζεται να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» των αναπτυγμένων. Μια προοπτική που μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά που μπορεί να φέρει αλλαγές που σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θα είναι μόνο επωφελείς.

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Εθνική, Motor Oil, Eurobank και Alpha Bank ξεχώρισαν με το άλμα που κατέγραψαν, ενώ ισχυρή ήταν και η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Quest και ΟΤΕ, Λάμδα, Τιτάν, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Βιοχάλκο, Cenergy, Autohellas και ΓΕΚ Τέρνα. Ανοδικά έκλεισαν οι Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ πτωτικά οι ΕΛΧΑ, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών