
Πρόστιμα συνολικού ύψους 34.265 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα σε αλευροβιομηχανία και δύο πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στο σύνολο της διατροφικής αλυσίδας διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).
Σκρέκας: Έλεγχοι για την ακρίβεια και πρόστιμα για ΠΟΠ προϊόντα-«μαϊμού»
Συγκεκριμένα, επιβάλλονται:
– Διοικητικό πρόστιμο ύψους 24.265 ευρώ σε αλευροβιομηχανία καθώς διαπιστώθηκε ότι διέθετε συγκεκριμένους τύπους αλεύρων, απαραίτητων για τον καταναλωτή, με μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από το επιτρεπόμενο με βάση το άρθρο 58 του Ν. 4818/2021.
– Διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και την Θεσσαλονίκη, επειδή διέθεταν αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης με μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από το επιτρεπόμενο με βάση το άρθρο 58 του Ν. 4818/2021.
Επισημαίνεται ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας η δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας λαμβάνει χώρα στις περιπτώσεις που το διοικητικό πρόστιμο υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ή πρόκειται για υπότροπη εταιρεία, ανεξαρτήτως ύψους προστίμου.
Κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου χωρεί προσφυγή ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, εντός της προβλεπόμενης από την κείμενη νομοθεσία προθεσμίας.
Προηγούμενα πρόστιμα
Εν τω μεταξύ την Παρασκευή ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι επιβλήθηκαν τα κάτωθι πρόστιμα:
– Ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που διέθετε χύμα λάδι παράνομα σε επαναγεμιζόμενες φιάλες «τιμωρήθηκε» με πρόστιμο 500 ευρώ
– Σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραπλάνηση πελατών καθώς εμφάνισε φέτα ως ΠΟΠ Παρνασσού ενώ δεν ήταν.
– Ξενοδοχείο και εστιατόριο στην Κυπαρισσία διέθεταν χύμα λάδι και τιμωρήθηκαν με πρόστιμο με 500 ευρώ.


Latest News

Χατζηδάκης για αναβάθμιση Moody's: H Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν, εφαλτήριο για περαιτέρω άνοδο
«Η σημερινή αναβάθμιση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για την ελληνική οικονομία«, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Έπεσε... το «κάστρο» της Moody's - Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία
Τι οδήγησε στην αναβάθμιση της οικονομίας - Το σκεπτικό της απόφασης
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Άνοδος 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία
![IOBE: Υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/ανεργια-600x345.jpg)
ΙΟΒΕ: Μειώθηκε η ανεργία κατά 8,9% τον Ιανουάριο [γράφημα]
Τι δείχνει το μηναίο Δελτίο Εξελίξεων στην Βιομηχανία που καταρτίζει ο ΙΟΒΕ
![ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή αύξηση 0,1% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/industry-steel-600x419.jpg)
Οριακή αύξηση 0,1% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο [πίνακες]
ΕΛΣΤΑΤ: Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2024 - Ιανουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2023 - Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,5% έναντι μείωσης 12,8%

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Κατάργηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος ζητά η ΕΣΕΕ
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας ζητά την κατάργηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Έφθασε η ώρα της «σκληρής» Moody's - Το μήνυμα που έστειλαν ΧΑ και ομόλογα
Η Moody’s θα δώσει σήμερα το βράδυ τη δική της οπτική για το πώς κινείται η ελληνική οικονομία