Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωσε η τιμή του Brent, για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου, καθώς έλαβε στήριξη από τον περιορισμό της παραγωγής αλλά και τα στοιχεία για την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Οι τιμές διατήρησαν τα κέρδη τους ακόμη και όταν τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι έμποροι επικεντρώθηκαν στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση αργού από τα διυλιστήρια για να καλύψουν τη ζήτηση των καλοκαιρινών ταξιδιών.

Ομόλογα ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση απόδοσεων μετά τα νέα για τον πληθωρισμό

Το πετρέλαιο έχει ανέβει από τότε που η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ανακοίνωσαν ακόμη περισσότερες μειώσεις της παραγωγής σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν την αγορά. Η ισχυρή ρωσική προσφορά – παρά τις κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – αποτέλεσε αντίβαρο για την αγορά. Οι ροές αυτές δείχνουν τώρα σημάδια πτώσης, καθώς υποχωρούν κάτω από τους μέσους όρους του Φεβρουαρίου.

Συνολικά, η παγκόσμια αγορά αναμένεται τώρα να περιοριστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο και τα αποθέματα προβλέπεται να μειωθούν μέχρι το 2024, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Οι έμποροι παρακολουθούν επίσης για ενδείξεις σχετικά με το πότε μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει η νομισματική σύσφιγξη των ΗΠΑ και για την επίδρασή της στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 3% τον Ιούνιο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση. Τον Μάιο οι αυξήσεις στις τιμές έτρεχαν με ρυθμό 4%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια. Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί τις ελπίδες  ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί σύντομα να ολοκληρώσει τις πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων των τελευταίων δεκαετιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities